11. Varaždinski sejem ove godine održat će se na varaždinskome placu...

11. Varaždinski sejem ove godine održat će se na varaždinskome placu u nedjelju, 27. svibnja od 8 do 18 sati

Podijeli

Glavni organizator događaja, varaždinska Gradska tržnica očekuje gotovo stotinu izlagača, s dosad najbogatijim izborom izvornih domaćih proizvoda

Očekujte najbolje jer na sajam su prijavljeni slavonski i varaždinski proizvođači suhomesnatih delikatesa poput kulena, sušenih kobasica i čvaraka, te sirari s bogatom ponudom dimljenih, začinskih, kravljih i kozjih sireva. Bit će tu dimljene ribe, starih sorti voća i povrća, sirupa, likera i zimnice, bučinog ulja, domaćih trešnji i jagoda, aronije i brojnih drugih namirnica. Od slastica, izdvajamo posebnu čokoladu s ‘pozdravom iz Varaždina’, domaće štrukle, makače, salenjake, pogačice i još nebrojene druge specijalitete.

Ove će godine sajam oduševiti i vegane, vegetarijance te sve koji žele doznati više o alternativnoj prehrani. Naime, na klupama varaždinskog placa moći će se kušati i kupiti zdrave grickalice bez rafiniranih ugljikohidrata, zdrava hrana (sjemenke, proteini, lan, sezam, chia sjemenke), dodaci prehrani (spirulina, chlorela, kolagen i sl.),  čajevi, začini (himalajska sol, zdrava vegeta), ekološka ulja (konopljino, kokosovo), kao i posebni proizvodi poput lampi od himalajske soli.

Varaždinski sejem prilika je za kupnju i edukaciju o iznimnim namirnicama koje nisu dostupne svakodnevno. U specifičnoj atmosferi ‘vu Varaždinu na placu’, posjetitelji će doživjeti hranu svim osjetilima.

Tradiciju sajmovanja u Gradu Varaždinu, Varaždinski sejem pomno razvija i njeguje, što potvrđuje rastući interes izlagača i posjetitelja. Sejem je unazad deset godina potvrdio status najvećeg i najposjećenijeg sajma hrane u regiji, te se pozicionirao kao važan turistički proizvod Grada Varaždina.

A kako priliči tradiciji, ni ovoljetnom izdanju sajma neće manjkati dobre glazbe i dobrog društva. Kroz  bogati zabavni program posjetitelje će voditi poznati novinar i gastronomad Rene Bakalović te varaždinski notar Krunoslav Čolo.

Sajmovanje počinje u 8 sati, a nastup prvih  izvođača  – Kulturno umjetničkog društva Hrvatskih željeznica započinje u 9 sati. Svečano otvorenje najavljeno je za 10 sati, nakon čega će posjetitelji sve do kasnog poslijepodneva uživati uz Tamburaški sastav Špancir, Štiglece, Kraljeve ulice i Kavalire.

Uz Gradsku tržnicu, suorganizatori 11. Varaždinskog sejma su Grad Varaždin, Varaždinska županija i Turistička zajednica Grada Varaždina.

Podijeli