Atraktivan koncert nuSynergetic Orchestra i učenika Glazbene škole ispred Županijske palače

Atraktivan koncert nuSynergetic Orchestra i učenika Glazbene škole ispred Županijske palače

Podijeli

nuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole u Varaždinu maestralno su odradili svoj prvi open air koncert. U  sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije brojni posjetitelji ovog otvorenog koncerta koji se održao u srijedu, 12. rujna, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu uživali su u majstorijama talentiranih glazbenika

U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika varaždinske Glazbene škole izveden je opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra. Na ovaj način učenicima Glazbene škole otvara se prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama.

Brojna publika

– Ovo je zaista jedan od najatraktivnijih programa u sklopu proslave Dana Županije što se vidi i po publici koja se ovdje okupila u ovako velikom broju. Naši glazbenici pripremili su zaista odličan program i publika je uživala, a izvođačima iskrene čestitke na predivnim izvedbama – naglasila je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije, koja je i osmislila program za Dane Varaždinske županije.

Prekrasan koncert

Glazbena škola Varaždin, jedna je od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Svoj fokus  stavlja na djecu, mlade ljude, građane Varaždinske županije i ljubitelje glazbe.

– Drago mi je da smo početak nove školske godine započeli ovim prekrasnim koncertom na Franjevačkom trgu.  Varaždinska županija osnivač je Glazbene škole i drago mi je da možemo kao poklon za njezin Dan dati i naš koncert. Bez prepoznavanja kvalitete, bez ulaganja u mlade ljude, bez prepoznavanja rada profesora ovog koncerta ne bi bilo – naglasio je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

Podijeli