Bajaga i Instruktori umjesto Parnog valjka

Bajaga i Instruktori umjesto Parnog valjka

Podijeli

Od 17. do 26. kolovoza, za manje od mjesec dana, u Varaždinu će se održati jubilarni 20. Špancirfest. Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina je, uz podršku Grada Varaždina te brojnih sponzora i partnera festivala, za ovo slavljeničko izdanje najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala, pripremila bogat program, koji će, kao i svake godine, povijesnu gradsku jezgru Varaždina pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe

Iako je koncertni program na besplatnoj, glavnoj PAN pozornici Špancirfesta ispod zidina Starog grada trebao otvoriti Parni valjak, bend nažalost neće moći nastupiti na ovogodišnjem festivalu. Razlog je zdravstveno stanje Akija Rahimovskog, kojemu treba još malo odmora kako bi  Parni valjak najesen u punoj formi mogao ponovo početi nastupati. Organizator Špancirfesta, Turistička zajednica grada Varaždina, Akiju želi brz i potpun oporavak, a Parnom valjku se veselimo na nekom od budućih izdanja Špancirfesta.

Koncertni niz na PAN pozornici kod Starog grada tako će započeti Bajaga i Instruktori, stari znanci Špancirfesta na kojem su 2010. i 2015. održali sjajne i emocijama prepune nastupe te se vraćaju da zajedno proslavimo 20. rođendan najpopularnijeg hrvatskog festivala.

Gledajući u brojkama, Špancirfest je u dvadeset godina izrastao u nezaobilaznu kulturno-turističku manifestaciju kontinentalne Hrvatske, koja se od malog lokalnog događanja pretvorila u festival koji će se u svojem 20. izdanju odvijati na 35 hektara varaždinske gradske jezgre, a iznimno bogat sadržaj svake godine  u Varaždin privuče oko 265 000 posjetitelja. Tako će na ovogodišnjem Špancirfestu biti održano gotovo 60 glazbenih programa – 28 koncerata na tri glazbeno profilirane pozornice te niz DJ-a zaduženih za dobru zabavu, šest kazališnih predstava, oko 150 uličnih programa od čega 70-tak izvedbi performera te 80-tak izvedbi uličnih glazbenika izabranih na posebnom već tradicionalnom natječaju “Postani heroj ulica Špancirfesta”.

Kao generator kreativnosti za sve uzraste, Špancirfest je za svoje 20. izdanje pripremio i posebno raskošan program Parka kreative (ujutro i poslijepodne, svakog od deset festivalskih dana) s 40-tak radionica, predstava i ostalih sadržaja za djecu, koja neće ostati zakinuta ni za popularni Vindiland kod Starog grada i novost – zabavni park. Program radionica mnogo je širi te je i ove godine organizirana LOOP glazbena klinika s 30-tak besplatnih, edukativnih radionica za sve koji žele početi svirati ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje.

Uz to, tu je i raskošna izlagačko-prodajna ponuda, a na Špancirfestu ćete moći doživjeti i brojna gastronomska iskustva, Vinski grad i još desetine raznih popratnih programa.

Podijeli