Bato Kovač i Dado Topić ponovo surađuju nakon 47 godina (VIDEO)

Bato Kovač i Dado Topić ponovo surađuju nakon 47 godina (VIDEO)

Podijeli

Ljubavnom baladom ‘Hladne su mi ruke’, poznati dvojac iz ‘Korni grupe’ obnovili suradnju poslije više od 40 godina

Topić: Mi stalno komuniciramo, mi smo pioniri dobre glazbe na Balkanu. Nakon vladavine sanremovskih trendova, mi smo otvorili novu stranicu, forsirajući među prvima anglosaksonsku glazbu na ovim prostorima. Među prvima smo krenuli sa sopstvenim kompozicijama, do tada se uglavnom interpretirala strana muzika. U to vrijeme nije bilo lako doći do radija i snimanja svoje glazbe.

Kovač: To vrijeme, kada je osnovana “Korni grupa” i kasnije, bio je period kad smo svi uticali jedni na druge, iako smo nastojali da se različito izražavamo.

Njihova suradnja počela je 1969. godine. Kovač je tada već napustio Sarajevo, gde je završio Muzičku akademiju i jedno vreme svirao sa “Indexima”, i u Beogradu osnovao “Korni grupu”, u kojoj su pjevali Beograđanin Dušan Prelević, a potom i Riječanin Dalibor Brun. U to vreme Topić je u Osijeku, gde svira sa grupom “Dinamiti”. Slučaj je htio da se sretnu na rock festivalu u Beogradu.

Neke pjesme od “Korni grupe” i danas žive i na You Tubeu imaju na stotine tisuća pregleda. Kovač i Topić očekuju da bi i nova pjesma “Hladne su ti ruke” mogla da traje.

balkans.aljazeera.net

Podijeli