Državni prvak: Varaždin ili Dubrovnik?

Državni prvak: Varaždin ili Dubrovnik?

Podijeli

Varaždinska dvorana Arena u utorak će 17. travnja 2018. od 17 sati ugostiti ponajbolje hrvatske stolnoteniske ekipe, koje će pokušati osvojiti prestižni naslov prvaka domaće Superlige. Natječu se stari znanci – varaždinski STK Starr pod vodstvom proslavljenog trenera Matthiasa Landfrieda, i dubrovački Pituri

– Nažalost, najbolji Starovac Tan Ruiwu neće zaigrati jer je zbog bolesti hospitaliziran, tako da ćemo objektivno biti oslabljeni – napominje trener Matthias Landfried i ističe kako bi s Tanom sigurno bili prvaci Hrvatske. No, unatoč tome mi ćemo dati sve od sebe, a ukoliko sutra kod kuće pobijedimo te s bodom odemo u Dubrovnik na uzvrat i ne pokleknemo pred navijačkim paklom koji nas tamo čeka, tada imamo šanse ove godine uzeti naslov.

Za Varaždince će sutra igrati Zeng Jia, Ronald Redjep, Nikola Horvat i Leon Šantek. Protivnici pak iz Dubrovnika dovode svoj najjači sastav – Tomislava Japeca i braću Juzbašić.

– Iako su se iste ekipe u finalu sastale i lani, kada su nakon triju susreta za dlaku bolji bili Dubrovčani, pamtimo ogromnu podršku dubrovačkih navijača, od kojih su pojedinci svojim nekorektnim navijanjem prelazili granice sportske kulture čime su značajno ometali samu igru. Nadamo se da će poučeni lanjskim događanjima ove godine igrači imati korektnu podršku navijača s tribina – ističe Mattias Landfried.
Prvi susret finala HEP Superlige u stolnom tenisu na rasporedu je u utorak 17. travnja 2018. u 17 sati u varaždinskoj dvorani Arena, a uzvrat se igra u petak 20. travnja 2018. u Dubrovniku. U slučaju da rezultat bude neriješen, ekipe će kao i lani igrati treći odlučujući susret.

Podijeli