Greta Van Fleet predstavljaju EP „Black Smoke Rising“

Greta Van Fleet predstavljaju EP „Black Smoke Rising“

21
0
Podijeli

Rockeri Greta Van Fleet predstavljaju debitantsko EP izdanje „Black Smoke Rising“, predvođeno singlom „Highway Tune“.
https://umhr.lnk.to/BlackSmokeRisingPR

Braća Josh (vokal), Jake (gitara) i Sam Kiszka (bass) te njihov najbolji prijatelj Danny Wagner (bubnjevi) sami pišu pjesme i glazbu, a za produkciju debitantskog EP izdanja pobrinuli su se Al Sutton i Marlon Young, najpoznatiji po svom radu s Kid Rockom. Najveći utjecaj na smjer glazbe ovog mladog energičnog kvarteta imali su izvođači kao što su Jimi Hendrix, The Who, ali i Čajkovski.

Singl „Highway Tune“ našao se u popularnoj HBO seriji Shameless, a zajedno s ostatkom EP izdanja bend će ga promovirati na turneji s bendom The Struts. Pjesma „Highway Tune“ dobila je i svoj prateći videospot:

Momci su bend oformili 2012. godine, smješteni su u Michiganu, a neki od njih još ne mogu ni glasati. Četvorka je ime benda odabrala na prijedlog djeda čija se prijateljica tako zove, a zanimljivo je da je Greta i sama nekoć bila član benda te joj je iznimno drago što su se odlučili baš za njeno ime.
Jake kaže kako pjesme pišu od kada su on i brat blizanac Josh imali 16 godina, a mlađi brat Sam te njegov prijatelj Danny 13 godina. Bend je u studiju gotovo 2 godine, a snimili su više od 20 pjesama. Ipak, kažu da će odabrane pjesme do objave debitantskog albuma još dvaput upakirati u EP izdanje.

EP „Black Smoke Rising“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa.
https://umhr.lnk.to/BlackSmokeRisingPR

EP „Black Smoke Rising“ od ovog trenutka možete pronaći u svom PlayMPE Playeru!

 

Podijeli