Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 20:12 sati


Trenutno svira:
CAT STEVENS
Wild WorldSviralo je:

OLLY MURS
You Don't Know Love

LOST FREQUENCIES
Don't Leave Me ft Mathieu Koss

ROBBIE WILLIAMS
Millennium

BILLY IDOL
To Be A Lover

MORRISSEY
First Of The Gang To Die

Vijesti
U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 88 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
Radio Sjeverozapad / 12.04.2021. 12:26:33

Gradonačelnik potpisao ugovor s tvrtkom NTH MOBILE d.o.o

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok danas je potpisao ugovor s tvrtkom NTH MOBILE d.o.o. kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 m2.
Kandidat za gradonačelnika Grada Varaždina Alen Runac danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio najvažniju demografsku mjeru koju će provesti ako bude izabran za gradonačelnika - besplatan vrtić za svu djecu na području Grada Varaždina te izgradnju novih vrtića.
U petak, 9. travnja 2021. godine, održana je sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije s novim članicama i članovima.
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u subotu, 10. travnja 2021. godine, posjetila tvrtku Vindija, pri čemu je uručila ugovore iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna za područje Varaždinske županije te svečano otvorila park Velika Graba u nazočnosti načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca
Radio Sjeverozapad / 12.04.2021. 07:42:31

Svečano otvoren park Velika graba

Najveći projekt u općini Sračinec koji je financiran sredstvima EU otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Radi se velikom multifunkcionalnom parku koji se prostire na 10.000 kvadratnih metara, a uređen je dijelu Sračinca koji se u narodu zove "Velika Graba" pa je po njemu i dobio ime.
Dva od devet ugovora o potpori iz Programa ruralnog razvoja, koje je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodijelila u subotu, 10. travnja 2021, projektima na području Varaždinske županije odnose se na Grupu Vindija i tvrtku Koka d.d., nositelje oznake sljedivosti „5HR“ i jedinog  službenog GMO-FREE certifikata u RH za piletinu i stočnu hranu. Potpora vrijedna 13,4 milijuna kuna dodijeljena je tvrtki Koka u sklopu operacije 4.2.1.
Nedovoljna tjelesna aktivnost zbog sjedilačkog načina obavljanja posla ili preveliko opterećenje poslom, izloženost stresu i životnim navikama štetnim po zdravlje, predstavljaju najčešće uzroke „nezdravog života“.
Nakon završenog javnog poziva i provedenog postupka ocjenjivanja, Grad Varaždin je objavio rezultate, odnosno Odluke o odobravanju financijskih sredstava za projekte/programe udruga i ostalih neprofitnih organizacija u odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi i zdravstvu i kulturi te za područje mladih od javne potrebe za Grad Varaždin u 2021. godini
Radio Sjeverozapad / 09.04.2021. 13:29:35

POZIV OŠTEĆENIMA OD MRAZA

Područje Grada Varaždina je u periodu od 7. do 9. travnja 2021. godine bilo zahvaćeno mrazom pa je uslijed niskih temperatura došlo do oštećenja i propadanja cvjetova i plodova u dugogodišnjim nasadima.
Radio Sjeverozapad / 08.04.2021. 13:46:51

Vraća se Humanitarna utrka grada anđela

Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, na inicijativu Damira Habijana, organiziraju humanitarnu utrku s koje će sav prihod od kotizacija biti doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.
Radio Sjeverozapad / 08.04.2021. 13:46:30

Natječaj za odabir suorganizatora Adventa u Varaždinu 2021.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA VARAŽDINA kao organizator Adventa u Varaždinu 2021. a na temelju zaključka Vijeća Turističke zajednice grada Varaždina, dana 08. travnja 2021. godine raspisuje NATJEČAJ za odabir suorganizatora programa na Kapucinskom trgu za događanje Advent u Varaždinu 2021.
Saborski zastupnik Anđelko Stričak na aktualnom je prijepodnevu u Hrvatskom saboru podsjetio na ulaganja u području obrazovanja prošle i aktualne Vlade, ali i na potrebe za dogradnjom i izgradnjom školskih objekata u Varaždinskoj županiji.
Ministarstvo kulture dodijelilo više od 1,3 milijuna kuna u Varaždinskoj županiji – Stričak: Rijetko je koje područje tako bogato kulturnom baštinom
Za uređenje potoka i rijeka u Varaždinskoj županiji, Hrvatske vode u 2021. godini ulažu 12 milijuna kuna, a jedna od lokacija na kojoj se trenutno izvode radovi na uređenju vodotoka jest ona na rijeci Bednji u Margečanu. Vrijednost radova je 700 tisuća kuna.
U četvrtak se u Cestici održala osnivačka skupština Zajednice žena Katarina Zrinski Općine Cestica na kojoj je za predsjednicu izabrana Sandra Županić.
Radio Sjeverozapad / 02.04.2021. 09:51:56

USKRSNA PORUKA VARAŽDINSKOG BISKUPA BOŽE RADOŠA

„Prepoznati ga – bijaše uskraćeno njihovim očima. ...Prepoznaše ga u lomljenju kruha.“
Radio Sjeverozapad / 02.04.2021. 09:50:03

Vojvođanski Hrvati (opet) nagradili varaždinskoga književnika

Ove je godine prvu nagradu dobio varaždinski književnik Denis Peričić za pjesmu „Kada preostala je samo strava“.
Slađan Mustač, aktualni zamjenik načelnika Općine Mali Bukovec, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine, a svoj je predizborni program Mustač predstavio u četvrtak u Malom Bukovcu.
Radio Sjeverozapad / 01.04.2021. 08:46:57

HDZ i HSU zajedno na izborima u Ivancu

Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska stranka umirovljenika zajedno će na lokalne izbore u Ivancu na kojima je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zdenko Đuras.