Srijeda je.


Slušate
ELEKTRONSKI ZVUK!
Trenutno svira:
BEN HOWARD
KEEP YOUR HEAD UPSviralo je:

GINA G
TI AMO

FLYER
Dan po dan

DIANA ROSS
Upside Down

MICHAEL JACKSON
Rock With You

JASON DERULO
Take You Dancing

13.01.2023. 09:13:38

Nova cijena parkiranja

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u srijedu su najavili da će, nakon uspješnih pregovora s koncesionarom, u Varaždinu cijena parkiranja pojeftiniti za 10 posto, za primjer svim ostalim gradovima u Hrvatskoj u kojima cijena parkiranja poskupljuje.Zbog Zakona o uvođenju eura, koncesionari u cijeloj Hrvatskoj žele, zato što njihovi parkirni automati ne mogu prepoznavati kovanice od 1, 2 i 5 centi, zaokruživati iznose naplate na veći iznos. Takav zahtjev došao je i u Grad Varaždin.
 „Budući da odobrenje na novi cjenik daje gradonačelnik, ja se s takvim zahtjevom nisam usuglasio. Ako prođete gradom vidjet ćete da su svi parkirni automati ugašeni. Hitno smo sazvali radni sastanak s Best in parkingom i odmah smo primili dopis da koncesionar pristaje na naše zahtjeve te da traži suglasnost na novi cjenik parkirnih karata s cijenom od 60 centi po satu, odnosno 4,52 lipe. Cijena parkiranja u Gradu Varaždinu tako pojeftinjuje za 10%.“ – najavio je gradonačelnik Neven Bosilj. 
Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo postignutim dogovorom, ali najavio i jeftinije noćno parkiranje u podzemnoj garaži na Kapucinskom trgu.
 „Od prvotne ideje zaokruživanja na 5,27 kuna, parkiranje nam pojeftinjuje za 75 lipa, odnosno za 10 centi. Zahvaljujem se koncesionaru i nadam se da će ovo barem malo olakšati inflatorni pritisak našim sugrađanima. No, između ostalog, drago mi je reći da se mijenjaju i neke druge cijene. Noćni sati u podzemnoj garaži dosad su bili 1 kunu, a sada će biti 10 centi, što znači da će 10 sati parkiranja koštati 1 euro, a to je pojeftinjenje od 25 posto.“ – rekao je Neven Bosilj.