Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 04:04 sati


Trenutno svira:
NATALIE IMBRUGLIA
TornSviralo je:

DONOVAN
Universal Soldier

Alec Benjamin
Must Have Been The Wind

EVERLAST
Broken

PAVEL
Poslije nas

RAMIREZ
Iste Cipele

06.11.2023. 12:57:26

Josip Pokorny novi je predsjednik gradske Mladeži HDZ-a!

Josip Pokorny iz Varaždina jednoglasno je izabran za novog predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Varaždina. Na Izbornoj skupštini održanoj u petak, 3. studenog, jednoglasno je izabrano i 12 članova i članica Gradskog odbora, troje Nadzornog odbora te 13 izaslanika i izaslanica za nacionalnu izbornu skupštinu. 
Novoizabrani predsjednik istaknuo je kako mu je izrazito drago što je nakon dugogodišnjeg članstva u Mladeži HDZ-a te obnašanja niza važnih funkcija na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini, došao do trenutka kada je izabran za predsjednika Mladeži na gradskoj razini. -Velika je to čast za mene i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je članstvo ukazalo. Kao predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina ukazivao sam na to da su mladi sadašnjost i naša budućnost te se nadam da ću kao predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina moći još više ukazivati na važnost uključenja mladih u politički, društveni i gospodarski život našeg Varaždina. Svjestan sam da se kao društvo suočavamo s brojnim problemima te se nadam da ćemo biti konstruktivan faktor koji će graditi bolje društvo, ali i ukazati na probleme i nepravilnosti ukoliko ih detektiramo - naglasio je novoizabrani predsjednik te izrazio zadovoljstvo činjenicom da Varaždinska županija, pod vodstvom župana Anđelka Stričaka, ima u fokusu mlade te daje iznimne napore da se poboljša njihov status. -Da su mladi prioritet vidljivo je povećanjem sredstava namijenjenih za stipendiranje učenika i studenata te povećanjem sredstava namijenjenih za sufinanciranje prijevoza za učenike i studente. Nadam se da će se i u Gradu Varaždinu ugledati na primjer Županije te se transparentnije baviti tim pitanjima, a i općenito mi se čini da je gradska uprava izgubila povjerenje građana, ali i mladih - rekao je Pokorny. Ujedno se zahvalio svima na podršci te pozvao sve mlade iz Varaždina da se uključe u politička pitanja Grada Varaždina. -Pozivam sve mlade iz našeg Varaždina, koji se žele uključiti u naš rad i koji imaju ideje koje će poboljšati našu sredinu, da se uključe u naš rad te da zajedno mijenjamo stvari na bolje. Neka nam ono što je na putu bude naš put, stoga neka nas prepreke na istome ne udaljuju od našega cilja, a to je bolji Varaždin - zaključio je Pokorny. 
Podršku novom vodstvu došao je dati i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je naglasio kako je sve mjerljivo, pa tako i u politici. Podsjetio je na razdoblje otprije dvije godine kada se krenulo u kampanju, odnosno izbore, na razini županije i kada se krenulo sa sedam ključnih područja. - Što smo obećali to moramo i izvršiti, jer jedino na taj način gradimo povjerenje sa svima. Ovaj naš mandat biti će mandat uspjeha, mandat rezultata u kojem će svi ključni projekti biti realizirani - naglasio je Stričak te pobrojao na desetke projekata čiji se iznosi mjere u stotinama milijuna eura na području županije. Dodao je kako su se te investicije i ranije spominjale, no kada je HDZ preuzeo odgovornost za upravljanje Županijom, zbog sposobnih ljudi koje stranka ima, krenulo se u njihovu realizaciju. - Uspjeh je nas zaštitni znak - zaključio je Stričak te naglasio da je ključ uspjeha činjenica kako HDZ ima sposobne članice i članove koji su garancija uspjeha, ali isto tako sposobnost okupljanja. - Svi koji žele i smatraju da mogu pomoći su dobrodošli  ! Naglasio je kako je siguran da i ovaj novi saziv vodstva Mladeži HDZ-a u Varaždinu ima mlade i sposobne članove koji će nastaviti uspješnu politiku stranke na svim područjima. 
Predsjednik Gradske organizacije stranke i saborski zastupnik, Damir Habijan, prvo je čestitao dosadašnjem predsjedniku gradskog odbora Mladeži HDZ-a Jurici Pajtaku na doista predanom radu i odličnim rezultatima koje je ostvario vodeći gradski odbor Mladeži HDZ-a. -Upravo u tom periodu je Mladež HDZ-a Grada Varaždina dobila nagradu za najaktivniju i najbolju stranačku mladež. Isto tako, želim puno uspjeha i novoizabranom predsjedniku, mladom gospodinu Pokornyju. S obzirom na njegovo zvanje i sada već i iskustvo, ja sam siguran da će u narednom periodu dobro voditi Mladež gradskog HDZ-a te očekujem da će se i to dobro vodstvo pokazati na rezultatima sljedeće godine kada imamo superizbornu godinu - zaključio je Habijan. 
Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak istaknuo je kako je Mladež HDZ-a zajednica koja okuplja kvalitetne mlade ljude, spoznaje probleme mladih generacija, osmišljava rješenja tih problema i onda ih komunicira unutar stranke. -U ove dvije godine unaprijedio se način na koji Mladež HDZ-a Grada Varaždina, predvođena predsjednikom Juricom Pajtakom, djeluje, ali ono najvažnije je da je Mladež HDZ-a Grada Varaždina postala najsamopouzdaniji nositelj politika za mlade generacije Varaždinki i Varaždinaca. Novo vodstvo Mladeži HDZ-a Grada Varaždina, uz talent i viziju koju pokazuje, donijet će i nove ideje u rad Županijske organizacije Mladeži HDZ-a koje su nam potrebne uoči popularno nazvane "superizborne godine" - rekao je Jurak i dodao da su izbori za Županijsko vodstvo Mladeži HDZ-a 24. studenoga.
Dosadašnji predsjednik varaždinske organizacije Mladeži HDZ-a Jurica Pajtak zahvalio se svim članicama i članovima na suradnji u protekle dvije godine. -Drago mi je da ovu priču završavam gdje sam je i započeo - u Mladeži HDZ-a. Upravo je Mladež HDZ-a već dugi niz godina prepoznata kao najsnažniji i najorganiziraniji pomladak političkih stranaka u Gradu Varaždinu, što dokazuje svojim programskim i humanitarnim djelovanjem. Novom vodstvu želim puno uspjeha u daljnjem radu - rekao je Pajtak. 
Osim predsjednika Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždina, izabrani su i članovi Gradskog odbora, a to su Luka Antončić, Filip Beatović, Klara Blažin, Pavao Cupar, Toni Čakmazović, Lea Čevizović, Tea Ernečić, David Furjan, Nikola Grgić, Alina Hanžek, Andrea Hudoletnjak i Patricija Lončarić, dok su u Nadzorni odbor ušli Leo Amidžić, Karlo Furjan i Petar Runac.