Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 05:59 sati


Trenutno svira:
AERODROM
Fratelo



Sviralo je:

Panic! at the disco
High hopes

DEPECHE MODE
DREAM ON

SIMPLY RED
Money's Too Tight To Mention

BOA
Stup od soli

MADONNA
Miles Away

16.09.2021. 11:35:07

Kroz ITU mehanizam Općina Martijanec će lakše do dodatnih europskih sredstava

Općina Martijanec uskoro će imati mogućnost značajnijeg participiranja u povlačenju sredstava fondova Europske unije nakon što je Općinsko vijeće na sjednici u srijedu potvrdilo ulazak Općine u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina. To će svakako omogućiti veće korištenje sredstava iz europskih fondova preko Mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU). Načelnik Branimir Nađ naglasio je važnost donošenja ove odluke, koja se ističe s aspekta mogućeg privlačenja sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u narednoj financijskoj perspektivi. 
– Integriranim strateškim projektima omogućit će se efikasnije, brže i jednostavnije privlačenje sredstava iz europskih fondova i to izravno za pojedine projekte. Činjenica formiranja urbanog područja koje obuhvaća i Općinu Martijanec ima veliki značaj jer će joj se time omogućiti sudjelovanje u ITU mehanizmu, a što znači neposrednu dostupnost kvalitetnim, velikim i integriranim projektima – istaknuo je Nađ. I dok se koristi od ove odluke tek očekuju, Općina je i više nego aktivna na prijavi projekata na postojeće programe i mjere. 
– Donijeta je odluka da Općina Martijanec prijavi projekt „Rekonstrukcija Vatrogasnog doma Martijanec“ na natječaj za mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Rekonstrukcijom vatrogasnog doma poboljšat će se uvjeti za rad vatrogasaca i otvoriti jedno radno mjesto na poslovima održavanja. Vrijednost projekta je 9,4 milijuna kuna – pojasnio je načelnik. Osim ovih važnih odluka vezano uz EU fondove, na dnevnom redu sjednice bilo je i izvršenje proračuna. U prvih šest mjeseci ove godine prihodi u proračunu Općine Martijanec iznosili su 3 milijuna i 962 tisuće kuna, a rashodi 4 milijuna i 533 tisuće kuna. Uz preneseni višak iz prošle godine od 2 milijuna i 375 tisuća kuna, polugodišnji rezultat poslovanja Općine Martijanec je 1,8 milijuna kuna. 
Dodajmo i da je donijeta sa zakonskim promjenama usklađena odluka o naknadama predsjedniku Općinskog vijeća, vijećnicima, predsjednicima vijeća mjesnih odbora i domarima. Ususret skorom Danu Općine Martijanec, donijeta je odluka o ovogodišnjim javnim priznanjima. 
– Počasnim građaninom bit će proglašen župnik Ivan Košutić, za doprinos u području religije, društvenih djelatnosti i kulture. Nagrada za životno djelo posthumno će se dodijeliti Branku Kežmanu, promicatelju vinogradarstva na području ludbreške regije. Nagrada za životno djelo za ostvarene rezultate u području vatrogastva, društvenih djelatnosti, kulture i udruga dodijelit će se i Zvonimiru Sučiću. Zahvalnicu Općine Martijanec za doprinos u području novinarstva primit će Martin Lukavečki – zaključio je načelnik Nađ.