Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 15:03 sati


Trenutno svira:
MANU CHAO
Bongo BongSviralo je:

DUBIOZA KOLEKTIV
Kokuz

CARO EMERALD
Liquid Lunch

ALANIS MORISSETTE
Thank U

UB40
Kingston Town

Boy George
Bow Down Mister

20.06.2022. 12:37:39

„Granaju se grane svijetu na sve strane“

Kazališni studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održat će od 24. do 29. lipnja peterodnevnu radionicu primijenjenog kazališta za integraciju djece iz Ukrajine pod nazivom „Granaju se grane svijetu na sve strane“. 
U ovoj radionici djeca izbjegla iz Ukrajine te djeca iz Varaždina i okolice, polaznici Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, družit će se, surađivati i stvaralački komunicirati kroz zajednički kazališni rad. Primjena radionice „Granaju se grane svijetu na sve strane“ osmišljena je s ciljem psihosocijalne, jezične i kulturne integracije djece izbjegle iz Ukrajine u novoj zajednici koja ih je prihvatila. 
Cilj je radionice približiti djeci kulturu dviju zemalja, Ukrajine i Hrvatske, omogućiti im da kroz dramskopedagošku igru nadopunjuju vlastite svjetonazore i da stvore prijateljstva te da kroz igru osmisle zajedničku kazališnu etidu prema motivima zbirke pjesama „Strašna šuma“ ukrajinskog autorskog dvojca (oca i kćeri) Jurija i Darije Lisenko, objavljene na hrvatskome u nakladničkoj kući Edicije Božičević, 2019. godine. 
Pri realizaciji projekta Kazališnog studija mladih, uz podršku Senke Bulić, Intendantice HNK u Varaždinu pomogli su i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Varaždina i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Županije Varaždinske.