Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 15:43 sati


Trenutno svira:
Anuel AA
China ft Karol G, J. Balvin, Daddy Yankee, OzunaSviralo je:

ACE OF BASE
The Sign

NELLY FURTADO
I'm Like A Bird

058
Rulet

LUKAS GRAHAM
Love Someone

UNDERDOG PROJECT
Summer Jam

11.09.2019. 12:39:19

Carmina Burana u Varaždinu 14.rujna u 21 sat !

Kantata „Carmina Burana“ njemačkog skladatelja Carla Orffa, djelo koje je praizvedeno 1937. godine u Frankfurtu na Majni, jedno je od najomiljenijih iz razdoblja 20. stoljeća, a 14. rujna će po prvi put biti izvedeno na prostoru Varaždina i Varaždinske županije.  
Izvedba ovog djela dio je projekta „Drava nas spaja“, a njeni su nositelji Glazbena škola u Varaždinu, Konservatorij za glasbo in balet Maribor, Chorus angelicus i Koncertni ured Varaždin. Monumentalno djelo Carla Orffa, svjetski poznatu kantatu za orkestar, zbor i solo pjevače, daroviti će učenici Glazbene škole u Varaždinu izvesti 14. rujna 2019. godine u Varaždinu i dva dana kasnije u Slovenskom narodnom gledališću u Mariboru zajedno sa učenicima Konzervatorija iz Maribora i pjevačima varaždinskog zbora Chorus angelicus. Carmina Burana je vokalno instrumentalno djelo napisano za 3 solista – sopran, tenor, bariton – jedan dječački i 2 mješovita zbora te veliki orkestar. U ovom velikom međunarodnom projektu sudjeluju tako čak tri mješovita zbora, dječji zbor, zbor Chorus angelicus i simfonijski orkestar.
 Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić, istaknuo je kako je ovo jedan od najvećih projekata u povijesti Glazbene škole u Varaždinu te ne krije zadovoljstvo da već drugu godinu zaredom Škola ima priliku sudjelovati u značajnom međunarodnom projektu. Projekt ovakvog obujma nešto je s čime se mladi izvođači još nisu susreli te za njih predstavlja veliki izazov. Usprkos tome, ovaj veliki izvodilački aparat polako se sastavlja dok su probe za izvedbe koje ih očekuju u punom jeku. Zahtjevne probe za ovaj vrhunski glazbeni spektakl traju već duže vrijeme, ali kao što i sami sudionici naglašavaju, sve je to za veći cilj, a to je da svojim radom i trudom naprave nešto kvalitetno.
 Još nas samo nekoliko dana dijeli do prve izvedbe Carmine Burane ikada u Varaždinu, a dirigentica Dada Ruža naglasila je kako je veliki užitak izvoditi ovakvo grandiozno djelo te kako se svi vesele velikom koncertu koji je pred njima.