Srijeda je.


U popodnevnom
terminu uz Vas je Petra
Trenutno svira:
SOUL ASYLUM
Runaway TrainSviralo je:

RITA ORA
Falling To Pieces

Lauv
Tattoos Together

SPICE GIRLS
Viva Forever

JAMES BLUNT
I Told You

EURYTHMICS
Sweet Dreams (Are Made Of This)

17.09.2019. 10:07:32

U Tvornicu stiže Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati nadolazeći album “Jdid”.
Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-i Guido Minisky i Hervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe. U početnoj fazi karijere, Guido i Hervé izdali su nekoliko EP-a pod zajedničkim imenom “Collections Series” na kojima su se našli remiksevi i suradnje s drugim producentima.
 U 2016. Acid Arab je već bio ozbiljan glazbeni projekt kojem su se pridružili Pierrot Casanova, Nicolas Borne i sjajni alžirski klavijaturist Kenzi Bourras. Kenzi je u početku bio samo gost na live nastupima Acid Araba, da bi ubrzo postao i punopravni član kolektiva. 2016. je bila godina u kojoj su izdali svoj debitantski album “Musique de France” koji im je donio nominaciju za Victoire de la Musique, nagradu koju dodjeljuje francuska glazbena industrija, a u Engleskoj su bili nominirani za Worldwide Awards Gillesa Petersona. Nedavno su lansirali vlastitu izdavačku kuću, Acid Arab Records, s ciljem otkrivanja inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i s Bliskog istoka kojima bi potom dali šansu i distribucijske kanale za promociju njihove glazbe.
 Izvor:muzika.hr