Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 01:00 sati


Trenutno svira:
SOFI TUKKER
Best Friend feat. NERVO, The Knocks & Alisa UenoSviralo je:

JASON MRAZ
HELLO YOU BEAUTIFUL THING

STEVE MILLER BAND
The Joker

IVANA KINDL
Ljubav

Asap Rocky
Sundress

SMITHS
How Soon Is Now

06.11.2019. 11:40:20

Župan Čačić s predstavnicima regionalne samouprave u studijskom posjetu Kini

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić zajedno s čelnicima i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave boravi u studijskom posjetu Kini. Veleposlanstvo Republike Kine organizator je studijskog posjeta, a cilj ovog studijskog putovanja je razmjena iskustava i poticanje daljnje suradnje između Hrvatske i Kine.

Na početku višednevnog boravka u Kini, a koja uključuje i posjetu provinciji HangZhou, župan Čačić je u ime delegacije župana i gradonačelnika pozdravio rektora Sveučilišta Zhejiang Normal. Zhejiang Normal University jedno je od 100 najboljih sveučilišta u Kini, a župan je prilikom susreta istaknuo kako su centri izvrsnosti Varaždinska županija jedni od 25 Europskih centara za darovite te ponudio suradnju i razmjenu iskustva u tom području.

 - Upravo je Kina na tragu poznatog filozofa Konfucija primijenila načelo sposobnosti ispred nasljeđivanja, odnosno porijekla u upravljanju državom, dok se u Europi to načelo počelo primjenjivati s Napoleonom tek u 19. stoljeću. – naglasio je Čačić te dodao kako je važno što će se hrvatska delegacija u Kini upoznati sa sustavom koji ima znatno dužu tradiciju. 

 Čačić je istaknuo kako se Kina dokazala kao vodeća zemlja koja pokazuje kontinuitet, neupitan uspjeh i velika postignuća na različitim poljima djelovanja od ekonomije, znanosti pa do kulture. Dodao je da je Varaždinsku županiju posjetilo i više kineskih delegacija, a posljednji posjet bio je u lipnju što otvorila niz mogućnosti za buduću suradnju čemu se svakako veselimo.