Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 01:36 sati


Trenutno svira:
OFFSPRING
Why Don't You Get A JobSviralo je:

GAVIN JAMES
Glow

AERODROM
Stavi pravu stvar na pravo mjesto

DENIS & DENIS
Voli Me Jos Ovu Noc

Clean Bandit, Anne Marie
Should've known better

PLACEBO
Every You Every Me

08.11.2019. 10:08:03

Konferencija za mlade u Ravensburgu

Učenici Prve gimnazije Varaždin u razdoblju od 26. listopada do 1. studenog boravili su u gradu Ravensburgu u sklopu Erasmus + projekta na konferenciji za mlade. Grad Ravensburg i grad Varaždin prijateljski su gradovi te se konferencija već nekoliko godina uspješno održava u suradnji ova dva prijateljska grada. 
Učenici 3.IB i 4.IB razreda Prve gimnazije Varaždin u pratnji profesora sudjelovali su na konferenciji za mlade na temu održivog razvoja. Sveukupno jedanaest timova iz 9 zemalja (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Izrael, Bjelorusija, Wales, Turska i Hrvatska) raspravljalo je kroz razne radionice i praktične zadatke o temama vezanim uz korištenje resursa i održivosti. 
Okupljene je primila i pozdravila i zamjenica gradonačelnika grada Ravensburga. Učenici Prve gimnazije Varaždin predstavili su hrvatsku kulturu te za veliko finale izveli latinsku verziju "Ja sam Varaždinec" kao i pripremili grah s varaždinskim zeljem kao tradicionalno jelo našeg kraja. Jedan od zadataka za vrijeme konferencije za mlade bio je i kreirati odjevnu kombinaciju jesen-zima 2178./2179. iz odbačenih materijala, odnosno iz smeća. Sadržajna i zanimljiva konferencija za mlade novo je iskustvo za sve sudionike kao i prilika za nova prijateljstva i primjer kako lokalno vrlo lako preraste u globalno.