Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 23:58 sati


Trenutno svira:
TRACY CHAPMAN
Give Me One ReasonSviralo je:

U POL 9 KOD SABE
Moram

SARA BAREILLES
King of Anything

RUDIMENTAL
Let Me Live (ft. Major Lazer)

LIONEL RICHIE
Dancin' On The Ceiling

GLORIA ESTEFAN
Bad Boy (ft. Miami Sound Machine)

28.11.2019. 13:04:01

Zablistala i OŠ Donja Voća, u energetsku obnovu uloženo 2,7 milijuna kuna

Osnovna škola Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći u potpunosti je energetski obnovljena zahvaljujući čemu ostvaruju značajne uštede na energentima, a 133 učenika i 40 djelatnika imaju daleko bolje uvjete za rad. Uz to, zahvaljujući podiznoj platformi i rampi u školu sada samostalno mogu pristupiti osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. 

Istaknuto je to na završnoj konferenciji EU projekta pod nazivom „Energetska obnova zgrade OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća na adresi Donja Voća 19 d, Donja Voća“, koja je održana u srijedu, 27. studenoga. Uz ravnateljicu OŠ Donja Voća Rahelu Blažević, na završnoj konferenciji bili su zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, ravnatelj JURA-e Krunoslav Blaži, ravnatelji škola, predstavnici izvođača radova i drugi gosti.  

Ukupna vrijednost projekta iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iznosila je 2.149.682,50 kuna, a nakon provedenog postupka javne nabave za radove iznosi 2.774.700 kuna. Od toga je 972.166,01 kuna ili 35 posto sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“ Varaždinska županija, osnivač škole, osigurava 1.802.533,99 kuna ili 65 posto, od čega je 459.936,14 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata.  

Ovo je najveća investicija u školsku zgradu u posljednjih 60 godina, otkako je izgrađena.

U OŠ Donja Voća radove je izvodila tvrtka Mipcro d.o.o. iz Ivanca, koja je izabrana u postupku javne nabave. Savjetodavnu podršku u provedbi projekta pružala je Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije koja u suradnji sa svim potrebnim institucijama upravlja i administrira projektom.