Utorak je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
HEIDI SECE PSA
VukSviralo je:

Ava Max
OMG What's Happening

ROBIN SCHULZ
OK (feat. James Blunt)

LITTLE MIX
Woman Like Me ft. Nicki Minaj

Ofenbach
Head Shoulders Knees & Toes (feat. Norma Jean Martine & Quarterhead)

PRETENDERS
Back On The Chain Gang

16.01.2020. 09:27:14

RASTE MODERNO SREDIŠTE INFORMATIČKE INDUSTRIJE

Uz postojeći Tehnološki park Varaždinu u Zagrebačkoj ulici iz dana u dan raste jedno od najmodernijih središta za razvoj informatičke industrije u Hrvatskoj. Gradilište na kojem se dograđuje Tehnološki park u utorak su posjetili gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar.  

Mogli su se uvjeriti i u razgovoru sa direktorom TPV-a Karlom Kukecom potvrditi kako se radovi u skladu s planom dobro odvijaju. U tijeku su radovi na uređenju ulaza, postavljaju se instalacije, uređuju podovi i postavljaju pregradni zidovi. Kako se najavljuje, građevinski radovi koje obavlja tvrtka MIPCRO doo iz Ivanca bit će završeni do 15. svibnja, a završetak svih radova s opremanjem zgrade očekuje se već početkom srpnja ove godine. 

Dogradnjom će Tehnološki park Varaždin povećati svoj poslovni prostor za dodatnih 4040 kvadratnih metara. U tom suvremeno koncipiranom i opremljenom poslovnom okruženju očekuje se smještaj pedesetak novih tvrtki s 350- 400 zaposlenih uglavnom iz sektora informatičke industrije.  

Gradonačelnik Čehok bio je izuzetno zadovoljan viđenim te je poručio: Varaždin je bio i sve više jača kao središte IT-industrije u Hrvatskoj. Sve je više informatičkih tvrtki koje se javljaju pa je i interes za poslovnim prostorom sve izraženiji. – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok podsjećajući na činjenicu da je riječ o europskom projektu za koji je dobiveno 16,5 milijuna kuna.  

Otvaranjem dograđenog dijela Tehnološki park Varaždin svrstat će se sigurno u top-pet informatičkih centara Hrvatske. Grad Varaždin je pokazao kako stvaranjem uvjeta za obrazovanje mladih generacija, razvijanjem infrastrukture i uvjeta poslovanja prati suvremene trendove u IT-industriji i na taj način nastoji držati priključak s najrazvijenijim sredinama.