Utorak je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
LP
ShakenSviralo je:

Ispod Koze (Topa Radio Remix)

CHRISTINA AGUILERA
Lady Marmalade (ft. Mya, Pink & Lil Kim)

BEYONCE
Runnin' (ft. Naughty Boy & Arrow Benjamin)

KLINGANDE
Riva (Restart the Game) [feat. Broken Back]

15.09.2020. 11:38:41

Župan Radimir Čačić priredio prijem za Veleposlanika Republike Mađarske

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić priredio je u Županijskoj palači prijem za veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj NJ.E. Csabu Demcsáka te njegovu zamjenicu Zsófiu Gyöngyös i Tamása Bakóa, savjetnika za ekonomske odnose, a uz župana prijemu su nazočili i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te zamjenica pročelnika za gospodarstvo i europske poslove Larisa Križan Breljak. 
Župan Čačić je veleposlanika i njegovu pratnju upoznao s bogatom poviješću same Županije, a nakon toga je uglednim gostima prikazani prigodni film o svim realiziranim županijskim projektima na području obrazovanja, zdravstva, energetike i turizma. Inače, veleposlanik NJ.E. Csaba Demcsák predao je vjerodajnice Predsjedniku Republike Hrvatske u lipnju ove godine tako da ovu dužnost obnaša nekoliko mjeseci i Varaždinska županija mu je među prvim županijama koje je posjetio.  
- Izuzetno mi je drago da sam imao prilike ugostiti veleposlanika Mađarske i njegove suradnike, veleposlanik i do sada obnašao visoke funkcije, bio je i šef Ureda premijera, dakle bio je i prije visoko pozicioniran. Veleposlanik je naglasio s čime smo se naravno svi složili, da je sad, kad se definira novih sedam godina briselskog budžeta, trenutak da se postave temelji za vrlo snažnu suradnju. Nažalost, Varaždinska županija u prošlom razdoblju, za razliku od naših susjeda, u vrijeme kad je bilo moguće snažno koristiti Interreg nije to dovoljno koristila, što ćemo dakako ispraviti – rekao je župan te dodao kako na gospodarskom području, nesumnjivo zbog velike blizine, a i dobrih odnosa, postoji prostor za suradnju i između privrednih subjekata.  
-Za kontinentalni turizam je potpuno jasno , a to najviše vrijedi za azijska tržišta, jesmo li mi u Zali, na Balatonu, Čakovcu ili Varaždinu. Naime, nitko od ljudi koji dođu iz nekog od milijunskih kineskih ili korejskih gradova to niti ne primjećuje. Naravno, oni žele upoznati povijest i kulturu, ali te distance su potpuno beznačajne i tu je zajednička ponuda itekako moguća, posebice ponuda terma, odnosno toplica.  
-Mađari su po tome jako poznati, nisu ni Slovenci loši, dobri su i Austrijanci, a mi imamo najveće hrvatske i dvije tisuća godina stare Varaždinske Toplice koje upravo snažno renoviramo te završavamo taj projekt – zaključio je župan Čačić dok se veleposlanik NJ.E. Csaba Demcsak zahvalio na srdačnom gostoprimstvu te je izrazio divljenje i poštovanje prema svemu što Županija radi.