Utorak je.


Do 12 sati
s Vama je Nino
Trenutno svira:
MASSIMO
Mali Krug Velikih Ljudi (Mental Blue Remix)Sviralo je:

Creep

ELTON JOHN
Sad Songs (Say So Much)

GEORGE EZRA
Shotgun

SHAWN MENDES
Stitches

16.09.2020. 08:05:52

8. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu

Čak 29 igrača i igračica iz šest klubova iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Nove Gradiške i Čakovca okupilo se proteklog vikenda 12. i 13. rujna u međimurskom mjestu Martinuševec, kako bi se natjecali za titule na 8. Prvenstvu Hrvatske u disc golfu.
Igralo se u četiri divizije - muškoj, ženskoj, muškoj masters i muškoj juniorskoj diviziji. 
Kod juniora uvjerljivo je, s čak 31 bacanjem prednosti, pobijedio Varaždinac Marko Kralj ispred Noe Ćavara iz Zagreba. U masters diviziji pobjedu je, također uvjerljivo, odnio Radule Mikić iz čakovečkog kluba Zrinski, no do samog kraja vodila se tijesna borba drugo i treće mjesto. Iskusniji igrač Predrag Peršak uspio je za tri bacanja prednosti uzeti drugo mjesto ispred Tomislava Ćavara iz Zagreba, koji je završio treći.  
U ženskoj konkurenciji oko prvog mjesta također nije bilo drame. Mlada Ana Gorički iz Flying disc kluba Zagreb kontinuirano je solidnom igrom u sve tri runde do finala, skupila dovoljno prednosti da s bez previše stresa zaključi prvenstvo i uzme titulu. U ženskoj konkurenciji borba se vodila za drugo i treće mjesto i to između dviju bivših prvakinja Hrvatske, Danice Pajtak i Maje Šimenc, koje su nakon tri runde bile izjednačene. U “sudden death playoffu”, Pajtak je nakon dva odlična “drajva” uzela 2., a Šimenc 3. Mjesto. 
U muškoj konkurenciji vodila se najneizvjesnija borba i to samog kraja. Petorica igrača bila su konstantno na svega nekoliko bacanja razlike, no najsmireniju ruku imao je Marko Marčec iz Disc golf kluba Agram, koji je po prvi put na Prvenstvu Hrvatske uspio upisati pobjedu. Na drugom mjestu, samo jedno bacanje iza vodećeg našao se Mario Mesarić iz Čakovca, a treće mjesto je uzeo Aleksandar Bato Sudžuković iz DGK Varaždin. 
Potpune rezultate nađite na stranici Profesionalne disc golf asocijacije: https://www.pdga.com/tour/event/47241.