Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 06:02 sati


Trenutno svira:
BROS
When Will I Be FamousSviralo je:

SPIN DOCTORS
Two Princes

BLUR
Girls & Boys

PET SHOP BOYS
It's A Sin

ERIC CLAPTON
I Shot The Sheriff

Sasha Sloan
Dancing With Your Ghost

29.09.2020. 09:42:14

NOVI ERASMUS+ za Gospodarsku školu Varaždin

Agencija za mobilnost i programe EU-a dodijelila je Gospodarskoj školi Varaždin bespovratna sredstva u iznosu od 30.487 eura za provedbu Erasmus+ projekta Arts for Future u trajanju od dvije godine. Uz Gospodarsku školu sudjeluju i partnerske škole iz Grčke, Francuske, Španjolske i Švedske, a projekt će koordinirati škola iz Njemačke. 
Projekt je osmišljen kako bi se mladima koji žele podići vlastitu svijest o važnosti zaštite okoliša dala mogućnost da se izraze reciklirajući otpad i pretvarajući ga u umjetnička djela. Planirane su i aktivnosti kratkoročne razmjene učenika i nastavnika. Prioriteti projekta su zaštita okoliša te problem klimatskih promjena kao i aktivno uključivanje u građanske inicijative. Ostvarivanjem ciljeva projekta kroz kreativne radionice povećat će se svijest učenika o potrebi zaštite okoliša i smanjenja klimatskih promjena te o njihovoj vlastitoj odgovornosti u tim procesima. Također, potaknut će se učenike da kritički razmišljaju i izraze svoje mišljenje o politikama kojima se uređuje zaštita okoliša, motivirat će se učenike da promiču održivi razvoj te usvajaju životne navike po načelima održivosti. Ujedno će se omogućiti učenicima da se kreativno izraze tehnikama recikliranja i izrade novih uporabnih predmeta („upcycling“) iz otpadnih materijala. 
Kroz navedene aktivnosti učenici će razviti različite vještine poput: komunikacije, organizacije, planiranja, kritičkog razmišljanja i uporabe IT alata. Neki od rezultata projekata (zid oslikan grafitima, skulptura i mozaik od otpadnih materijala i sl.) bit će izrađeni uz mentorstvo i pomoć lokalnih umjetnika te prezentirani lokalnoj zajednici.