Srijeda je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
MAGIC!
RudeSviralo je:

SCISSOR SISTERS
Comfortably Numb

CLEAN BANDIT
Solo (feat. Demi Lovato)

BLACK KEYS
Gold On The Ceiling

INXS
Suicide Blonde

MAYALES
Most ft Nipplepeople

13.10.2020. 09:04:01

"List do lista"

Otvorenje izložbe Dine Zebec pod nazivom „List do lista“će se održati u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnici Staroga grada Varaždin, u utorak 13. Listopada 2020. 
Dina Zebec rođena je 1990. godine u Varaždinu gdje je završila osnovnu školu te srednju školu usmjerenja industrijski dizajn. Diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2014. godine u klasi docenta Muhameda Čavrka te stekla titulu magistra likovne pedagogije. U svom diplomskom radu istraživala je tehniku ručne izrade papira, što ju je potaknulo i navelo da u daljnjem umjetničkom stvaralaštvu proizvodi vlastiti reciklirani papir koji kombinira s grafikom i suhim biljem. Umjetnica tako u svom radu istražuje prirodne forme i stvara radove ekološke tematike. Od diplomskog serijala Šuma pa do nedavno održane skupne izložbe Hommage Rijeci, umjetnica kao motiv prvenstveno koristi biljne motive te u svoje radove kolažiranjem ili utiskivanjem uklapa biljke koje pronalazi u svom okruženju. 
Za izložbu List do lista umjetnica koristi isključivo motiv lista koji simbolički predstavlja prirodni, ali i životni ciklus. U proljeće, list označava život i rađanje, no u jesen, kad padne, on simbolizira kraj i smrt. U tim prirodnim promjenama, autorica uočava transformaciju, ali i stvaranje novog procesa, što povezuje i s ljudskim životima. Tako je list do lista ujedno i igra riječima koja odražava doslovan prikaz motiva, ali i skrivenu poruku o krhkosti, sjećanju, nepredvidivosti, odnosno prolaznosti. Proces otiskivanja grafika iz serijala List do lista u potpunosti je ekološki. 
Umjetnica kombinira alternativne i netoksične grafičke tehnike, a kao matricu koristi raznovrsno lišće koje otiskuje na papir. Kako bi sam proces bio održiv, lišće koje koristi u otiskivanju prikuplja pažljivo, skromno i savjesno - neko je već godinama suho te je pohranjeno na taj način, neko je tek otpalo s grana, dok je neko ubrano svježe. Tehnika u kojoj umjetnica izrađuje ove radove u našoj se tradiciji koristi od davnina, a najčešće prilikom ukrašavanja pisanica. 
Izložba će biti otvorena do 6. studenog 2020.