Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 05:58 sati


Trenutno svira:
SPIN DOCTORS
Two PrincesSviralo je:

BLUR
Girls & Boys

PET SHOP BOYS
It's A Sin

ERIC CLAPTON
I Shot The Sheriff

Sasha Sloan
Dancing With Your Ghost

SANTANA
Into The Night (feat. Chad Kroeger)

15.10.2020. 15:56:36

Verici Pantaler javno priznanje „Ženska kreativnost u ruralnom životu“

Povodom Svjetskog dana seoskih žena koji se svake godine obilježava 15. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu održana je dodjela Javnog priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“ kojeg tradicionalno provodi Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije. Naime, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova već punih četrnaest godina provodi spomenuti projekt te svake godine dodjeljuje priznanje i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Svrha obilježavanja ovog dana jest senzibilizacija zajednice o ulozi žena sa sela kao i njihovom doprinosu društvenoj zajednici, koji je od iznimnog značaja, a nažalost, vrlo često se ne cijeni u potrebnoj mjeri. 
Tako je ove godine prizanje dobila Verica Pantaler iz udruge Svibovečki zvon, a uz nju su još bile nominirane Snježana Blatarić i Nataša Janičar iz udruge Veliko srce iz Svetog Đurđa te Biserka Vudrag iz udruge Biserna dolina iz Grešćevine. Priznanja su dodijelili zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije Vlasta Cindrić i zamjenica predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Valerija Paljak. 
Svečanost su svojim nastupom upotpunili članovi i članice KUD-a Varaždinske Toplice, dok su kuhari Hotela Minerva pripremili sarmu od varaždinskog zelja kojeg je donirala Marija Cafuk, i sama bivša dobitnica ovog Javnog priznanja.
Inače, Svjetski dan seoskih žena utemeljen je 1995. godine tijekom 4. Konferencije UN-a o ženama u Pekingu. Njegovim obilježavanjem podržava se višestruka uloga seoskih žena koje su uglavnom poljoprivrednice i male poduzetnice.