Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 23:25 sati


Trenutno svira:
AERODROM
FrateloSviralo je:

JIMMY SOMERVILLE
It Ain't Necessarily So (ft. Bronski Beat)

MICHAEL JACKSON
In The Closet

PINK STUDIO
Oko mene (veceras me odvedi van)

SIMPLY RED
It's Only Love

MARY J BLIGE
Don't Let Me Be Misunderstood

19.02.2021. 12:03:35

Raspisan Javni poziv za dodjelu poduzetničkih kredita uz 70% garancija Županije

Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu poduzetničkih kredita mikro, malim i srednjim poduzećima, obrtima, zadrugama, OPG-ovima, profitnim ustanovama i slobodnim zanimanjima. Najviši iznos kredita je do 150.000,00 kuna, kamatna stopa iznosi do 3,9 % godišnje, a instrument osiguranja je jamstvo Garancijske agencije Varaždinske županije do 70% pojedinačno odobrenog iznosa kredita. 
Župan Čačić je istaknuo kako se radi o jedinoj takvoj kreditnoj liniji na regionalnoj razini u Hrvatskoj. -Proračunski okviri s kojima naša Županija raspolaže su minimalni u odnosu na državu, ali je važno poslati poruku da se može i hoće pomoći. Ovaj poziv je mali, ali vjerujem brz i djelotvoran pokušaj da se pomogne na razni od 2,8 milijuna kuna pri čemu rizike sa 70 posto preuzimamo mi s našom Garancijskom agencijom. Ako se model pokaže uspješnim, spremni smo udvostručiti sredstva. Pozivam sve mikro, male, srednje tvrtke, OPG-ove, zadruge i ostale da se jave. Imamo obećanje da će odmah raditi na obradi njihovih zahtjeva što je jako važno jer stotine i stotine malih poduzetnika ovog trenutka čekaju da im se preko države odobre pomoći. Jedna mali dio njih, oko trideset, četrdeset ima priliku to ovdje realizirati i oni će u najkraćem mogućem roku dobiti informaciju jesu li prihvatljivi ili ne. Dosadašnja suradnja sa ZABA-om je bila odlična lokalno, regionalno i nacionalno i vjerujem da će tako biti i na ovom projektu – istaknuo je župan Čačić.
Kredit se može realizirati putem Zagrebačke banke d.d.
 Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović pojasnio je kako najviši iznos kredita iznosi do 150.000,00 kuna, a služi za financiranje osnovnih i obrtnih sredstava. -Rok otplate je do 5 godina za financiranje ulaganja u osnovna sredstva, bez mogućnosti ugovaranja počeka, a do dvije godine za obrtna sredstva. Kamatna stopa je do maksimalno 3,9 % godišnje, ovisno o kvaliteti transakcije i kreditnoj sposobnosti korisnika kredita, a realizira se kod Zagrebačke banke d.d. – naznačio je pročelnik Jakopović te je naglasio kako je bespovratna pomoć za obrtnike s područja Varaždinske županije u 2020. iznosila 1.778.500 kuna , a njome je bilo obuhvaćeno ukupno 585 obrta. 
Uz javni poziv za dodjelu potpora za turističke agencije i izvođačke umjetnosti i javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2021. godinu, ovo je već treći javni poziv u veljači namijenjen poduzetnicima vezano za amortiziranje štete nastale u gospodarstvu s ciljem očuvanja radnih mjesta. Predstavljanju je nazočila i Zagorka Mintas, direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke.