Nedjelja je.


Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 22:05 sati


Trenutno svira:
CRANBERRIES
YOU & MESviralo je:

Daddy Yankee & Snow
Con Calma

SONGKILLERS
Molim sate

AMY WINEHOUSE
Love Is A Losing Game

PRIMITIVES
Crash

DNA
Tom's Diner (ft. Suzanne Vega)

22.02.2021. 07:08:19

Potpisana 53 ugovora o stipendiranju

Svaka kuna studentima je dobrodošla, a ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost. Zna to i Grad Novi Marof koji je i ove akademske godine nastavio s izdvajanjem značajnih sredstava iz gradskog proračuna. U subotu su ispred Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Grad Novi Marof stipendira ukupno 53 studenta, 9 po socijalnom programu te 44 nadarena studenta. 
- Prije otprilike dva mjeseca potpisali smo ugovore s učenicima za 39 stipendija za deficitarna zanimanja, a sad potpisujemo ugovore za 53 studentske stipendije. Dakle, gotovo je 100 stipendija potpisano, što me iznimno veseli, a veseli i činjenica da imamo sve više studenata – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač. Mjesečni iznos stipendije je 600 kuna za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, a 800 kuna za studente koji studiraju na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske. 
- To je najveća stipendija koja se daje na području županije. 2020. godine za školstvo i obrazovanje izdvojeno je preko 5,5 milijuna kuna. Za Grad Novi Marof to su ogromna i značajna sredstva. S istom ćemo politikom izdvajanja za mlade nastaviti i dalje. Već sada promišljamo za iduću godinu i vjerujem da ćemo iznaći sredstva kako bismo mogli stipendirati sve studente koji zadovolje kriterije, uz studente koji se školuju za deficitarna zanimanjima i studente koji stipendije dobivaju prema socijalnom programu. Bit će to od 150 do 200 stipendija i to nas posebno veseli – dodao je Jenkač te čestitao svim stipendistima zaželjevši im uspješan završetak fakulteta. 
Stipendije su dodijeljene za deset mjeseci akademske godine 2020./2021. Ukupni iznos isplaćen iz gradskog proračuna bit će 424.000 kuna. Da stipendije puno znače studentima, ali i njihovim roditeljima potvrđuju i stipendisti Emma Fotak, studentica francuskog i hrvatskog jezika na Sveučilištu u Zadru, te Mihael Loborec, student strojarstva na Fakultetu strojarstva u brodogradnje u Zagrebu. Složili su se kako će stipendije dobro doći za redovne troškove poput smještaja, knjiga i materijala za fakultet, ali i za vannastavne aktivnosti. Uz stipendije za studente, Grad Novi Marof stipendira i 39 učenika srednjih škola za deficitarna zanimanja s ukupno 195.000 kuna. Tako će za stipendije učenicima i studentima biti isplaćeno 619.000 kuna.