Nedjelja je.


Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 22:02 sati


Trenutno svira:
CRANBERRIES
YOU & MESviralo je:

Daddy Yankee & Snow
Con Calma

SONGKILLERS
Molim sate

AMY WINEHOUSE
Love Is A Losing Game

PRIMITIVES
Crash

DNA
Tom's Diner (ft. Suzanne Vega)

22.02.2021. 09:36:51

Lepoglava u Top 10 gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za stipendije

Prema podacima Ministarstva financija o proračunskom izdvajanju za školarine i stipendije u 2019. godini koji su nedavno objavljeni, a koje je obradio nezavisni portal Gradonačelnik.hr, Grad Lepoglava svrstan je u Top 10 gradova u Hrvatskoj kad su u pitanju izdvajanja za stipendije. Kao jedini grad iz Varaždinske županije koji bilježi osjetno povećanje izdvajanja javnog novca za studente i njihove stipendije, Grad Lepoglava po drugi se puta našao na ovoj listi najboljih gradova u Hrvatskoj. Naime, prema službenim podacima Ministarstva financija, Grad Lepoglava je za duplo, točnije za 106,67% povećao namijenjeni iznos za stipendije koje su sa 94 tisuće narasle na 195 tisuća kuna. 
- Ne samo što smo povećali ukupan iznos koji izdvajamo za stipendije već smo povećali i sam iznos stipendije koja je sa 500 kuna narasla na 700 kuna. Ono što posebno treba izdvojiti jest činjenica kako smo na principima sudioničke demokracije osmislili gradski sustav stipendija. U proces savjetovanja uključili smo studentsku populaciju koja je sama izradila novi sustav stipendiranja i time pokazala kako je uzrečica 'vox populi – vox Dei' zaista primjenjiva na lokalnom nivou. Ovo je primjer kako se javna politika donosi u direktnom partnerstvu, na načelima supsidijarnosti, a kroz strukturirani dijalog s krajnjim korisnicima, u ovom slučaju s našim studentima - ističe zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dodaje kako Grad ne misli stati na tome već razmišlja o novim modelima pomoći obrazovanju. 
S obzirom na činjenicu kako se podaci Ministarstva financija odnose na proteklo razdoblje, činjenica da je Grad Lepoglava u međuvremenu još i povećao iznos stipendija na 210.000,00 kuna, u Lepoglavi s optimizmom čekaju nove podatke Ministarstva koji će samo potvrditi dobru i konkretnu brigu prema studentima u Lepoglavi.