MAGMA PAN KUP VARAŽDIN 2017

MAGMA PAN KUP VARAŽDIN 2017

Podijeli

38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu

Pobjednici ASO Ponos i Hudek Trgotrans!

Sve je isto ko i lani! Ovim bi se poznatim stihom Bijelog dugmeta moglo zaključiti upravo okončano 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu pod imenom Magma Pan kup Varaždin. Prošlog su siječnja pehare najboljih momčadi jednog od najstarijih sportskih natjecanja u Hrvatskoj podigli sjajni Zagorci iz ekipe Centar Škudar iz Novoga Golubovca kod seniora, odnosno Hudek Trgotrans iz Biljevca kod veterana, ove je to napravila praktički ista seniorska ekipa ali pod „starim“ imenom ASO Ponos (Krapina), dok je kod veterana Hudek Trgotrans obranio titulu.

Dan velikog finala otvorile su u utakmici za 3. mjesto ekipe OPG Radiček Petgrad Nikotradea iz Koprivnice i varaždinskog CB Bilikuma. I odmah neizvjesno, bez pobjednika niti u osnovnih 30 minuta niti nakon dva produžetka. Bilo je 1:1, još u prvom poluvremenu je Melnjak zabio za Bilikum, a Kosir odmah izjednačio, tako je i ostalo do – šesteraca. A tu je Danijel Posavec skinuo penale Salajecu i Jagiću, za ukupnu 3:2 pobjedu Bilikuma.

U seniorskom srazu za treće mjesto realno neravnopravna utakmica. Koprivničkoj Jeleni Trade suprotstavilo se desetkovano Črešnjevo, bez Hojskog, Škerbića, Režića, braće Slunjski, ekipa se doslovno krpala u zadnji čas (Jendrok, Cepanec, Radić). Koprivničani su već nakon 13 minuta vodili 3:0 (dva pogotka Grgića i jedan Hučića), do odmora Prahić uspio smanjiti. Zanimljivo, Črešnjevo je u nastavku opasno pritisulo, a šest minuta prije kraja Borna Radić je zabio i prekrasan pogodak nade (3:2). Još su nekoliko prilika imali dečki iz Črešnjeva, izvukavši i vratara iz igre, no u zadnjoj minuti Mravunac je pogodio praznu mrežu, za konačnih 4:2.

Prvi je dio programa Dana velikog finala začinjen i s dva atraktivna revijalna sadržaja, u izvedbi najmlađih sportskih nada. Najprije su ekshibicijsku nogometnu utakmicu odigrali šestogodišnjaci i sedmogodišnjaci Škole nogometa Lumen i Coerver akademije (7:5 za Lumen), a u poluvremenu seniorske utakmice za treće mjesto predstavile su se i mlade plesne nade Sportsko plesnoga kluba Valcer iz Varaždina. Čije su – također mlade, ali ipak bitno odraslije – članice „zapalile“ publiku u Graberju i nešto kasnije, u poluvremenu seniorskog finala.

Što se pak samih finala tiče, veteransko je nažalost brzo lišeno neizvjesnosti. Eurotransporti Kostanjevec su branitelja naslova, Hudek Trgotrans, u skupini prvoga kruga pobijedili s glatkih 5:0, međutim ekipa iz Biljevca u finalu je uzvratila gotovo identično. Robert Mikulec je doduše u 4. minuti doveo ekipu iz Hrašćice u vodstvo, međutim već u idućoj izjednačio je Leskovar, a do odmora je dva puta zabio i Donald Suvajac, za sigurnih 3:1. Kad je u petoj minuti nastavka Dino Kovač zabio i za 4:1, bilo je jasno da će lanjski pobjednik obraniti titulu.

Veliko finale pak je bilo tvrdo, ali više nego dostojno završne utakmice turnira. ASO Ponos i CB Marocchino dobro se znaju, dva dana ranije igrali su četvrtfinale Križevaca, završilo je 0:0, krapinski su nogometaši prošli na penale. Varaždinsko finale bilo je gotovo identično; iako je Škvarić imao veliku priliku već u otvaranju utakmice dovesti Varaždince u vodstvo, mreže su mirovale sve do pet minuta prije kraja. A onda je Denis Švaljek iskosa s lijeva raspalio i probio inače sjajnog Marka Galošija, kasnije proglašenog i vratarom turnira. Unatoč napadima Marocchina ostalo je 1:0, ASO Ponos je uzeo trofej pobjednika 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Što se pak svečanog proglašenja najboljih momčadi i pojedinaca tiče, ono je doista bilo svečano. Nagrade su uručivali Josip Repalust, predsjednik Uprave glavnog sponzora turnira Magme d.o.o., varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, predstavnik Suorganizatora, Županijskog nogometnog saveza Varaždin, Željko Franić, te Marko Breljak u ime portala Varazdinski.hr, glavnog medijskog pokrovitelja turnira koji je poklonio trofej za prvo mjesto.

SUBOTA, 06.01.2018. – DAN VELIKOG FINALA

RASPORED UTAKMICA
(VET) Za 3. mjesto: OPG RADIČEK PETGRAD NT (Kc) – CB BILIKUM (Vž)
1:1 (pen. 2:3)
Glavni turnir – za 3. mjesto: JELENA TRADE (Kc) – MNK ČREŠNJEVO
4:2
Ekshibicija – U-6 Škola nogometa Lumen – Coerver akademija
7:5
(VET) FINALE: HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica)
4:1
FINALE: ASO PONOS (Krapina) – CB MAROCCHINO (Varaždin)
1:0

Najbolje momčadi i pojedinci:

SENIORI
1. ASO PONOS (Krapina) – pobjednički pehar, veliki prijelazni pehar, 20.000 kn
2. CB MAROCCHINO (Varaždin) – pehar za 2. mjesto, 7.000 kn
3. JELENA TRADE (Koprivnica) – pehar za 3. mjesto, 2.000 kn
4. MNK ČREŠNJEVO – 800 kn (povrat kotizacije)
Najbolji igrač: Denis ŠVALJEK (ASO Ponos)
Najbolji vratar: Marko GALOŠI (CB Marocchino)
Najbolji strijelac: Luka MODRIĆ (CB Marocchino) – 8 golova

VETERANI
1. HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – pobjednički pehar, 7.000 kn
2. EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica) – pehar za 2. mjesto, 2.000 kn
3. CB BILIKUM (Varaždin) – pehar za 3. mjesto, 1.200 kn
Najbolji igrač: Donald SUVAJAC (Hudek Trgotrans)
Najbolji vratar: Danijel POSAVEC (CB Bilikum)
Najbolji strijelci: Tomislav LIBER (Eurotransporti Kostanjevec), Miljenko MUMLEK (CB Marocchino) – 6 golova

Podijeli