Maras prijavio Tomića DORH-u zbog prelaska u Bandićev klub

Maras prijavio Tomića DORH-u zbog prelaska u Bandićev klub

Podijeli

Stigla je još jedna kaznena prijava DORH-u zbog prelaska u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića – ovaj put reagirao je SDP-ovac Gordan Maras. Riječ je o slučaju prelaska Radenka Tomića, inače prvog “preletača”‘ u novom sazivu Skupštine grada Zagreba.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras podnio je kaznenu prijavu DORH-u zbog prelaska gradskog zastupnika Radenka Tomića u Klub zastupnika Milana Bandića. Tvrdi da je Tomić, prije nego što je prešao u Bandićeve redove, govorio da se na njega vrši pritisak te da mu je u Holdingu ponuđen ugovor s manjom plaćom.

“Treba izvidjeti zbog čega je ponuđen taj ugovor s manjom plaćom, koje su bile okolnosti, kako to da gospodin Tomić sada nema nikakvih problema. Prije nego što je ušao u saborski klub gospodina Bandića, imao je problema.”

Nakon što je u zoru otvorio novoizgrađeno autobusno stajalište Dumovec, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je bujanje svoga kluba. Kaže – pitanja o mogućim novim prelascima više mu nisu zanimljiva.

“Možda je, dok mi ovdje pričamo, još netko prešao u Stranku rada i solidarnosti pa bih ja onda trebao svaki dan ići na USKOK. Ali ja ne vidim razloga, kad ljudi prelaze u druge stranke, vi ne pitate nikoga treba li ići na USKOK. Ne znam zašto mene pitate, ali pitajte – to je legitimno. USKOK je institucija koja radi svoj posao. I vi možete ući u Stranku rada i solidarnosti, pozivam vas sve koji hoćete delati.”

Istovremeno, ministar uprave Lovro Kuščević ne vidi krimen u tome da netko promijeni saborski klub i dodaje:”Nitko nije prešao u HDZ, u naš klub. Mi imamo stabilnu većinu i takvi prelasci uopće ne utječu na HDZ.”

“Ako je zaista taj prelazak utemeljen na nečemu što nije u skladu sa zakonom, neka USKOK to istraži i neka se odgovarajući sankcioniraju.”

Podsjetimo, Marasovoj prijavi DORH-u prethodila je prijava HSS-ovca Kreše Beljaka zbog prelaska Mladena Madjera Bandiću.

Podijeli