Ministar Krstičević posjetio Varaždin i vojarnu u Optujskoj ulici

Ministar Krstičević posjetio Varaždin i vojarnu u Optujskoj ulici

Podijeli

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sa suradnicima je posjetio u srijedu, 1. kolovoza Varaždin i vojarnu u Optujskoj ulici

Tim povodom položio je vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma. Ministar Krstičević obišao je radove u vojarni u Varaždinu, gdje je planiran skori povratak pripadnika Hrvatske vojske. Povratak Puma u Varaždin planiran je do kraja ove i tijekom slijedeće godine.

U Varaždinu, ministar Krstičević zahvalio je Pumama na doprinosu u operaciji Oluja i Domovinskom ratu te istaknuo kako su upravo Pume zajedno s 4. gardijskom brigadom prve ušle u Knin.
– Pume i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga i tako pokazale jedinstvo cijele zemlje koja je dovelo do konačne pobjede – naglasio je ministar Krstičević, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade.

Povratak nasljednika legendarnih Puma u Varaždin ima povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade. Na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. Hrvatska vojska je dio ovoga društva, i sa svojim sposobnostima stojimo na raspolaganju hrvatskim građanima, a povratkom Puma u Varaždin dat ćemo svoj doprinos njegovom razvoju – rekao je ministar Krstičević i zaključio: „Hvala Pumama na svemu što dale za slobodu naše Domovine“.

Prilikom polaganja vijenca, obilaska vojarne i prezentacije prisutno je bilo i izaslanstvo Varaždinske županije, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat.

Podijeli