NINA KRALJIĆ predstavlja novi singl s debi-albuma „Samo“

NINA KRALJIĆ predstavlja novi singl s debi-albuma „Samo“

3
0
Podijeli

Pjesma Negdje za mene je vječni dokaz zakona privlačnosti, u ovom slučaju između pjesme i pjevača – Nina Kraljić

Sa svog debitantskog albuma „Samo“ Nina Kraljić predstavlja novi singl – pjesmu „Negdje“, koja je od danas dostupna u radijskom eteru, a uskoro slijedi i objava pratećeg videospota!

„Negdje“ nasljeđuje Ninin prethodni singl „Vir“, i također dolazi s njenog albuma prvijenca „Samo“, objavljenog u rujnu prošle godine. I ova je pjesma djelo cijenjenog autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok ju produkcijski potpisuje Ivan Popeskić. Svima koji prate Ninin rad, spomenuta imena su dobro poznata, budući da još uz producenta Tihomira Preradovića čine njen izvrstan glazbeni i kreativni tim, koji je zajedno s njom stvarao njen debi-album.

Par riječi o nastanku pjesme „Negdje“ otkrila je i njena autorica, Ines Prajo: „Kako smo se Arijana i ja  dugo godina bavile ethno-world glazbom , tako  smo vrlo  rano  počele  otkrivati i  sefardsku  glazbu,  nekoć  vrlo  prisutnu  u  BiH, gdje  smo rođene  i  odrasle, i  koja  je  ostavila  značajnog  traga  i  u  sevdalinkama“.

Osim u originalnoj hrvatskoj verziji, Nina je pjesmu otpjevala i na hebrejskom jeziku, a ta je verzija također dostupna na debi-albumu, pod nazivom „Ata Ey Foshehu Sham“. Ines Prajo otkriva: „Još  dok  je  nastajala glazba ove pjesme,  prepoznali  smo  taj sefardski  ugođaj i bilo nam je logično da tekst  bude  dvojezičan. Kako ne poznajemo  nikog  tko  bi  nam  napravio poetski  prepjev na  ladino  jezik (jezik  Sefarda) ,  tako  smo  odlučile  da  to  bude  prepjev  na  hebrejski.  Eden  Barzilay, mlada  izraelska  umjetnica,  s  kojom  smo  kao  autorski  tim  već  surađivali,  napravila  je  uistinu  prekrasan  prepjev  pjesme,  nastojeći  zadržati  smisao  i poetiku, tako  da  pjesma  zvuči  prirodno,  kao  da  je  izvorno  pisana  na  hebrejskom  jeziku.

O nastanku pjesme i njenom značenju vrlo emotivno i iskreno govori i Nina Kraljić: „Pjesma Negdje za mene je vječni dokaz zakona privlačnosti, u ovom slučaju između pjesme i pjevača jer njeni tekstualni, melodijski i stilski elementi sadrže veliki dio mene, mog privatnog života i glasovnog muzičkog izričaja.

Kako smo shvatili da je posebna i univerzalna odmah na početku, jer spaja sefardski  sa balkanskim etnom, odlučili smo realizirati tu dvostranost kroz dvije verzije; jedna na hrvatskom, druga na hebrejskom opet pokazajući da glazba nema jezične barijere. Budući da sam od malih nogu inspirirana Ofrom Hazom, za mene je ovo bila ogromna čast i izazov imati priliku ostvariti tu ljubav prema izvornoj ethno world music glazbi koja spaja ljepotu, mističnost, duhovnost sa suvremenim.“

Ines Prajo, Arjana Kunštek i Ivan Popeskić, hvala Vam što ste ovom pjesmom spojili moje sadašnje djelovanje s maštom djetinjstva i onim danima kada sam kao mala u sobi plesuckala i pjevušila samo za sebe, imitirajući ono što danas zaista radim na jedan autentičan način djeleći ljubav prema ovoj vrsti glazbe i izvan svoje male roze sobe. Privilegirana sam“.

Za novi singl Nina Kraljić je posljednjih nekoliko dana snimala i prateći videospot, a za potrebe spota se upustila i u učenje plesa – provela je 20-ak dana trenirajući tango s profesionalnim plesačima. „Učiti koreografiju od skoro 4 minute bez i jednog sata plesa u životu u samo 16 dana se činio kao dovoljno lud potez, ali uz puno volje i optimizma sve je moguće“, otkrila je putem Facebooka:

https://www.facebook.com/NinaKraljic/photos/a.1534034300207405.1073741828.1534024120208423/1961901110754053

Svoje prvo studijsko izdanje „Samo“ Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić. Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku,  Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice. Izdanje je objavljeno 30. rujna 2017. godine pod okriljem Universal Music Hrvatska diskografske kuće.

 S albuma su do sada kao singlovi predstavljene pjesme „Zaljuljali smo svijet“, „Lighthouse“, „Samo“, „Snijeg“ i „Vir“, zajedno s pratećim videospotovima objavljenim na Vevo kanalu:

https://www.youtube.com/user/NinaKraljicVEVO

Album „Samo“ je  dostupan u fizičkom i digitalnom obliku:

CD:  https://Nina.lnk.to/samoCD

digital: http://nina.lnk.to/NKsamo

http://ninakraljic.hr/

https://www.facebook.com/NinaKraljic/

https://www.youtube.com/user/NinaKraljicVEVO

https://twitter.com/NinaKraljic/

https://www.instagram.com/NinaKraljic/

 

 

Podijeli