Odličan novi plesni jazzy groovy album Nikole Jerkovića

Odličan novi plesni jazzy groovy album Nikole Jerkovića

Podijeli
Poznati hrvatski basista Nikola Jerković objavio je novi album jednostavno nazvan ‘New Bonebomb Experience’ (Destinatio Tokyo). Oni upućeni znaju da se njegova prethodna grupa zvala The Bonebomb pa je stoga i ovaj novi ‘Experience’ logičan nastavka njegovog rada.

Sedam odličnih novih jazzy groovy skladbi uz koje ne možete ne zaplesati i koje vam pri tom izmamljuju osmijeh na lice svojom pozitivnom energijom. Što je još važnije Jerković je oko sebe okupio ekipu vrhunskih glazbenika koji su njegove skladateljske ideje sproveli u život:

Jurica Leikauff – klavijature
Luka Žužić – trombon, električni klavir
Mario Bočić – saksofon
Frano Putica – bubnjevi
Ljubo Kraljević – sampleovi & sctratching
Prizivajući funky jazzy groove s početka 70-tih uz suvremeni klupski prizvuk i odličnu produkciju za koju se Jerković sam pobrinuo, ovaj će album jednako privući mladu publiku naviknutu na klupski plesni zvuk kao i stariju skloniju majstorima jazza zbog čega ovaj album ima tu svoju dodatnu vrijednost.

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić u Nacionalu je albumu dao najveću moguću ocjenu te između ostalog napisao: “Odlični instrumentalni fragmenti vrhunskih glazbenika i pomno razrađeni aranžmani  pozivaju na opetovano slušanje.”

Nikola Jerković sa svojom ekipom vrhunskih glazbenika, kojima će se uskoro na gitari pridružiti i Davor Doležal, uskoro kreće s koncertnom promocijom pod nazivom New Bonebomb Experience!

Cijenili bi kada bi ovom odličnom albumu Nikole Jerkovića posvetili primjerenu pažnju te ga predstavili u mediju u kojem radite. Album ‘New Bonebomb Experience’ možete preslušati na

nikolajerkovic.bandcamp.com/releases

Podijeli