Otvoreni novi Studentski dom u Varaždinu

Otvoreni novi Studentski dom u Varaždinu

Podijeli
U Varaždinu je otvoreni novi Studentski dom, a službeno je otvoren predajom  ključ – kartice premijera Andreja Plenkovića jednoj od studentica koja je ostvarila pravo na sobu u novome domu
 
Otvorenju su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin , posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik Županijske skupštine mr.sc.Alen Runac, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Mario Habek i Milorad Batinić te gradonačelnici i načelnici i brojni drugi uzvanici.
 
Premijer Plenković je ovom prilikom naznačio:
 
– Ovo je jedan izniman doprinos za Varaždin kao sveučilišno središte u Republici Hrvatskoj. Ono što me posebno veseli je ne samo činjenica da smo transformirali državnu imovinu nego smo uspjeli stvoriti dodanu vrijednost za grad. Ovo predstavlja vrhunsku i visoku kvalitetu za grad koja će studentima omogućiti krasan život u ovom gradu ali će omogućiti i razvoj sjevera i sjeverozapadne Hrvatske – rekao je premijer.
 
Podsjetimo, novi Studentski dom financiran je u cijelosti sredstvima iz Europske unije, iz fonda za regionalni razvoj, a na pet katova nalazi se 12 učionica, 6 dnevnih boravaka, 6 čajnih kuhinja, 243 sobe, 600 kreveta, a u svakoj sobi su kupaonica i toalet razdvojeni.
Podijeli