Otvoreno i četvrto veliko gradilište u sklopu projekta Aglomeracija Varaždin

Otvoreno i četvrto veliko gradilište u sklopu projekta Aglomeracija Varaždin

Podijeli

Danas je u Črncu Biškupečkom, u nazočnosti ministra energetike Tomislava Ćorića te potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, krenula izgradnja aglomeracije Varaždin, a početku radova je uz gradske dužnosnike te čelne ljude Varkoma nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin koji jetom prilikom naznačio kako je Aglomeracija Varaždin po svom obuhvatu jedan od najvećih projekata takve namjene u Hrvatskoj

– Treba spomenuti da se radi o projektu značajnom i za našu Županiju. Naime, zaštita pitke vode i zbrinjavanje otpadnih voda među našim su prioritetima. Znamo da trenutna priključenost na sustav odvodnje ovdje iznosi oko 47 posto, a po završetku ovog projekta će biti oko 95 posto. Na razini županije priključenost iznosi svega 26-27 posto, no tu postoji još šest velikih projekata, šest aglomeracija čija ukupna vrijednost iznosi više od 700 milijuna kuna, tako da će zajedno s aglomeracijom Varaždin vrijednost investicije iznositi više od 1,5 milijardi kuna. Projekt Aglomeracije Ivanec je pred apliciranjem na europske fondove, slijede aglomeracije Novi Marof i Ludbreg gdje je izrada projektne dokumentacije u tijeku, a tu još i aglomeracije Veliki Bukovec i Lepoglava gdje se izrađuje studijske dokumentacija – istaknuo je zamjenik župana Vugrin.

Nakon otvorenja gradilišta u Črncu, na Aquacityju je, među ostalim, održano predstavljanje cjelovitog projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin”.

Podijeli