Počinje snimanje kalendara – Velike i male zvijezde

Počinje snimanje kalendara – Velike i male zvijezde

Podijeli

U subotu, 15. rujna Martin Sagner i Smiljka Bencet „otvaraju” još jedno snimanje  kalendara za pomoć djeci sa sindromom Down „Velike i male zvijezde”

Humanitarni projekt „Velike i male zvijezde” za pomoć djeci sa sindromom Down počeo je prije pet godina u Čakovcu. Da bi ovaj hvalevrijedan projekt mogli realizirati, pomaže mnoštvo volontera, među kojima su i začetnici projekta Vjeran Žganec Rogulja i Tamara Peras.  Riječ je o kalendaru koji se realizira zahvaljujući podršci osoba iz hrvatskog javnog života: od glumaca, glazbenika, preko televizijskih lica, kazališnih i filmskih redatelja do legendarnih izbornika.

Dosad se ovom projektu pridružilo šezdestak poznatih osoba: Gibonni, Tony Cetinski, Ćiro Blažević, Mani Gotovac, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Ivica i Janica Kostelić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Dečak i mnogi drugi. Kalendar je koncipiran tako da svaki mjesec donosi priču koju čine poznata osoba iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a tematski je vezana uz posao, hobi ili preferencije gostujuće zvijezde.

Novac za djecu iz Udruge

Novcem prikupljenim od prodaje kalendara financiraju se terapije i rehabilitacije mališana Udruge za sindrom Down Međimurske županije, a u koju su uključeni i mališani iz susjedne Varaždinske županije s obzirom na to da u Varaždinu takva udruga ne postoji. Kalendar je dosegao nakladu od 10 tisuća primjeraka, a tijekom godina je postao toliko popularan da ga se osim u čitavu Hrvatsku, distribuira i u druge zemlje, pa i na kontinente poput daleke Australije.

Ljubomir i Jan Kerekeš

Dosad je njegovom prodajom osigurano više od 400 tisuća strogo namjenskih kuna, što je neprocjenjiva vrijednost mališanima i njihovim obiteljima. Poznato je da su osnova napretka kod djece sa sindromom Down stalni i permanentni terapija i rad, a naš je cilj omogućiti svakom djetetu rast i razvoj njegovih sposobnosti do njihovih individualnih maksimuma.

Na ovogodišnjem će se kalendaru , koji će se od 15. do 23. rujna snimati u čakovečkoj Scheierici, uz mališane sa sindromom Down naći Martin Sagner i Smiljka Bencet, Zlatko Dalić, Mia Dimšić, Ana Rucner, Goran i Bojan Navojec, Đurica Drobac, Ivana Paradžiković, Vanna, Dino Rađa, Davor Dretar Drele, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš.

Podijeli