Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana Svih svetih

Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana Svih svetih

Podijeli

U pratnji Husarske garde izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili zamjenici župana Robert Vugrin i Tomislav Paljak položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju odavši počast svim preminulim građanima Varaždinske županije. Isto tako izaslanstvo županije je položilo vijenac i zapalilo svijeću kod Spomen kosturnice pridruživši se Zajednici Udruga Antifašista Varaždinske županije koji se ovih dana sjećaju svojih poginulih suboraca

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te kratkom molitvom u spomen na poginule branitelje, izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske te Udruge udovica i roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Varaždinske županije, kao i predstavnika braniteljskih udruga  odalo je kod Križa branitelja dužnu zahvalnost i počast svim poginulim braniteljima koji su svoje živote dali u obrani Hrvatske.

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako se ovih dana prisjećamo svih preminulih sugrađana, te im odajemo poštovanje i pijetet.

Blagdan Svih svetih oduvijek je bio dan kada se prisjećamo svojih najmilijih, onih koji nisu više s nama. Odajemo im dužno poštovanje i zahvalnost za sve što su napravili. I danas smo se u jednoj dubokoj tišini i s pijetetom prisjetili dragih ljudi – rekao je zamjenik župana Paljak te dodao  kako je varaždinsko gradsko groblje posljednje počivalište mnogih građana, ali i znamenitih varaždinaca  koji su svojim djelovanjem prenosili glas Varaždina i Varaždinske županije diljem svijeta.

 

Podijeli