Potpisan sporazum između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije

Potpisan sporazum između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije

Podijeli
U Županijskoj palači u Varaždinu u srijedu je potpisan sporazum o suradnji između Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije. Sporazum su potpisali župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Mario Milak
 
Varaždinska županija se obvezala da će osigurati prostorne uvjete za provedbu majstorskih ispita koji su u nadležnosti Obrtničke komore. Za obavljanje majstorskih ispita Varaždinska županija će Obrtničkoj komori osigurati besplatno korištenje stručnih praktikuma i školskih radionica u srednjim školama u kojima je osnivač, pa će Komora moći koristiti praktikume u Srednjoj strukovnoj i Gospodarskoj školi.
 
– U Varaždinskoj županiji ukupno je 21 posto učenika srednjih škola u trogodišnjim obrtničkim i industrijskim smjerovima. Važno je da se Županija uključi u svim segmentima kao potpora našim učenicima, posebno u deficitarnim obrtničkim zanimanjima – rekao je župan Čačić.
 
Ovaj sporazum popisan je s ciljem suradnje i podizanja razine obrazovanja te podizanja konkurentnosti na tržištu rada za obrtnička zanimanja.
Podijeli