Predstavljen novi direktor Aquatehnike

Predstavljen novi direktor Aquatehnike

Podijeli

Stanje u tvrtki Aquatehnika, koja je u 100-postotnom vlasništvu gradske komunalne tvrtke Varkom, je alarmantno i prema svim pokazateljima tvrtka je u potpunom rasulu. Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar, predsjednik Nadzornog odbora Aquatehnike Božo Soldo i član Nadzornog odbora te tvrtke Željko Bunić predstavili su u četvrtak u Gradskoj vijećnici novog direktora tvrtke Mirka Andabaku koji je dobio težak zadatak da pokuša izvući Aquatehniku iz teškog stanja u kojem se nalazi. Dogradonačelnik Avar naglasio je da je bilo teško pronaći osobu zainteresiranu da postane direktor u tvrtki koja se nalazi u tako teškom stanju.

Dodao je Avar da je iznimno zadovoljan jer su u takvim okolnostima uspjeli pronaći direktora koji ima višedestljetno iskustvo rada u operativi građevinskog sektora.

A član Nadzornog odbora tvrtke Željko Bunić naglasio je da će Nadzorni odbor biti puna podrška novom direktoru u pokušaju da osove tvrtku na noge dodavši da je tvrtka trenutno u potpunom financijskom glibu.

Dodao je Bunić i da su novi Nadzorni odbor i novi direktor tvrtke došli do saznanja da je bivša uprava tvrtke u trenutku kad je tvrtka strmoglavo padala prema propasti nabavljala nepotrebnu skupu informatičku opremu koja je zatim neobjašnjivo nestala iz prostorija tvrtke.

Novi direktor tvrtke Mirko Andabaka naglasio je da, vezano uz taj slučaj ali i neke druge sumnje koje imaju, trenutno u tvrtki rade detaljnu inventuru nakon koje će uslijediti i opsežna unutarnja revizija poslovanja tvrtke te da će na temelju rezultata inventure i revizije poduzeti odgovarajuće korake.

Istaknuo je Andabaka da je već poduzeo i određene korake s ciljem smanjenja troškova pa su tako već otkazani neki skupi ugovori o osiguranju koji su bili potpuno nepotrebni dodavši da je započeo i razgovore s kooperantima i dobavljačima vezano uz reprogram dugova koje Aquatehnika ima prema njima.

Dodao je Andabaka da je poduzeo i neke korake s ciljem povećanja učinkovitosti operativnog dijela poslovanja kako bi se Aquatehnika uspješno mogla javiti na javne natječaje vezane uz projekt Aglomeracije Varaždin. Naglasio je da upravo na tom projektu, ali i na drugim sličnim projektima financiranim iz europskih izvora Aquatehnika planira bazirati svoje poslovanje dodavši međutim da planiraju i proširiti asortiman svojih usluga i na neke druge poslove iz domene niskogradnje.

Dodao je Andabaka na kraju i da ne planira smanjivati broj zaposlenih i da bi njihov broj mogao postati upitan samo ako ne uspiju dobiti poslove na natječajima za aglomeraciju.

Podijeli