Premijer se sastao s predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom

Premijer se sastao s predsjednikom Donjeg doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom

Podijeli
Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Donjeg doma Parlamenta Kanade Geoffa Regana. Uz predsjednika Vlade bio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Premijer Plenković i Geoff Regan istaknuli su da je i ovaj sastanak prigoda za unaprjeđenje kvalitetnih odnosa koje Hrvatska i Kanada razvijaju 27 godina, priopćili su iz Vlade.
“Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković i predsjednik Donjeg doma Parlamenta Kanade Geoff Regan istaknuli su da je i ovaj sastanak prigoda za unaprjeđenje kvalitetnih odnosa koje Hrvatska i Kanada razvijaju 27 godina. Predsjednik Vlade Plenković naglasio je važnost jačanja gospodarske suradnje, osobito povećanja investicija iz Kanade u Hrvatsku te daljnjeg rasta trgovinske razmjene koja je u prvih deset mjeseci 2018. godine porasla za više od 100 posto.Pritom je ponovio i snažnu potporu Hrvatske Sveobuhvatnom gospodarskom i trgovinskom sporazumu između EU-a i Kanade (CETA), kojim se brojnim hrvatskim poduzetnicima otvorila mogućnost plasmana proizvoda i usluga na kanadsko tržište. Predsjednik kanadskog parlamenta Regan izrazio je zadovoljstvo uzvratnim posjetom Hrvatskoj kao zemlji s kojom Kanada istinski dijeli zajedničke vrijednosti i savezništvo u NATO-u te izvrsnu suradnju i u drugim međunarodnim organizacijama.

Plenković i Regan izdvojili su i iznimnu ulogu Hrvata u Kanadi, njih više od 250 tisuća, koji su dobro integrirani i pridonose razvoju ukupnih odnosa Hrvatske i Kanade”, stoji u priopćenju Vlade.

Podijeli