Recept Zalogajček 15.10.

Recept Zalogajček 15.10.

9
0
Podijeli

Kulinarska rubrika Zalogajček- svake nedjelje u 9:30

U današnjem Zalogajčeku s našim gostom kuharom iz restorana August, Goranom Jelušićem smo pripremali KUKURUZNU ZLEVKU

Za zlevku su vam potrebni:

Mlijeko
Jaja
Prašak za pecivo
Kukuruzno brašno
Oštro pšenično brašno
Vrhnje za kuhanje
Svježi sir
Šećer
Sol

Priprema:

Razmutiti žumanjke i vrhnje za kuhanje, dodati malo šećera i sve zajedno dobro izmiksati. Nakon toga istući bjelanjke i pustiti ih da malo odstoje. Za to vrijeme u smjesu od žumanjaka, vrhnja i šećera dodati prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno (30% pšeničnog i 70% kukuruznog brašna). U smjesu dodati istućene bjelanjke, prstohvat soli i svježi sir i sve zajedno dobro sjediniti. Smjesa bi trebala biti gustoće kao za palačinke ili mrvicu gušća. Nakon toga zagrijati pećnicu na 180°-200°, zlevku staviti u pleh na papir za pečenje ili prethodno namazan maslacem ili svinjskom mašću i staviti peći 15-20 minuta.

Savjet kuhara:

U zlevku možete staviti svježe šljive, marmeladu ili posipati s orasima

Do sljedećeg Zalogajčeka dobar tek svima! ☺

Podijeli