Recept Zalogajček 18.06.

Recept Zalogajček 18.06.

8
0
Podijeli

Kulinarska rubrika ZALOGAJČEK- svake nedjelje u 9:30

Današnji smo Zalogajček posvetili ribama! ☺

S našim gostom kuharom Goranom Jelušićem danas smo pripremali FILE PASTRVE PUNJEN KOZICAMA S PJENICOM OD BIJELOG TARTUFA

Za ovo jelo su vam potrebni:

Pastrva (250-300 gr)
Repovi očišćenih kozica
Bijeli tartuf
Jaja
Vrhnje za kuhanje
Bijeli papar
Sol

Priprema:

Ribu oprati, očistiti i isfiletirati (ukoliko vam u fileu ostane koja kost, izvadite je pincetom). File napuniti kozicama koje ste prethodno pomiješali s jajetom i začinili bijelim paprom i posolili. File možete narolati i učvrstiti štapićem ili čačkalicom. Napunjeni file stavite u pećnicu (najbolje na papir za pečenje) 8 minuta na 180° ili 190°. Za vrijeme dok se file peče, u drugoj posudi na pari pripremite pjenicu od bjelanjka, vrhnja za kuhanje i bijelog tartufa. Ako nemate bijeli tartuf umjesto njega možete iskoristiti crni tartuf ili tartufatu.

Naš gost kuhar uz ovo jelo preporuča podlogu od matovilca ili prilog kao što su riža, tjestenina ili povrće.

Ribe sadrže višestruko nezasićene masnoće, dragocjene saveznike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, za borbu protiv stresa i jačanje pamćenja, a predstavljaju i bogat izvor mineralnih soli. Morska riba bogata je jodom, kalijem, natrijem i bakrom, dok slatkovodna sadrži nešto manje natrija i joda. Sve vrste ribe sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12, dragocjene za pravilan rad živčanog sustava. Zbog udjela masnih tvari konzumiranje ribe barem jednom tjedno pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje

Do sljedećeg Zalogajčeka dobar tek svima! ☺

Podijeli