Recept Zalogajček 3.12.2017.

Recept Zalogajček 3.12.2017.

Podijeli

Kulinarska rubrika Zalogajček- nedjeljom u 9:30

Lagano smo zakoračili u prosinac pa ćemo sljedećih nekoliko Zalogajčeka posvetiti jelima koja su idealna za nadolazeće blagdane ☺

Počet ćemo s kolačima pa smo danas s našim gostom kuharom iz restorana August, Goranom Jelušićem pripremali ČOKOLADNU PITU S MEDOM I ORASIMA

Za prhko tijesto su vam potrebni sljedeći sastojci:

200 gr glatkog brašna
Prstohvat soli
1 jaje
90 gr šećera
160 gr maslaca
Za nadjev:
3 jaja
80 gr šećera
2 vanili šećera
60 gr maslaca
300 gr meda
3 žlice glatkog brašna
150 gr krupno sjeckanih oraha
200 gr sjeckane čokolade za kuhanje

Priprema prhkog tijesta:

Od glatkog brašna, soli, jaja, šećera i maslaca zamijesiti prhko tijesto. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji na hladnom 20 minuta do pola sata. Nakon toga pobrašniti radnu površinu i razvaljati tijesto veličine kalupa koji ćete koristiti.

Priprema nadjeva:

Jaja i šećer pjenasto izmiksati, dodati vanili šećer, rastopljeni maslac, med, čokoladu i orahe. Na kraju dodati brašno. Sve skupa dobro izmiksati da ne bi bilo grudica.
Nadjev staviti na tijesto i nakon toga poklopiti s još jednim slojem tijesta. Sve zajedno staviti peći u pećnicu na 175°, 35-40 minuta.

Savjet kuhara: Ohlađenu pitu možete posipati sa šećerom u prahu, nasjeckanim orasima ili prelijati s otopljenom čokoladom.

Do sljedećeg puta dobar tek svima! ☺

Podijeli