Šestotinjak sudionika pohodilo Ivančicu u sklopu akcije Kretanje – zdravlje

Šestotinjak sudionika pohodilo Ivančicu u sklopu akcije Kretanje – zdravlje

3
0
Podijeli

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Ivančica iz Ivanca u nedjelju je 34. put za redom održana rekreativno-planinarska akcija “Kretanje – zdravlje”

Šestotinjak sudionika akcije ranom je zorom krenulo za zdravlje iz centra Ivanca preko Mrzljaka sve do vrha Ivančice. Na vrhu je za sve zainteresirane sudionike pripremljeno sportsko nadmetanje u nekoliko disciplina među kojima se ističu: viseća kuglana, skok u dalj, pikado te povlačenje užeta, a novi – stari ukupni pobjednik i ove je godine bilo Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić. Drugo mjesto pripalo je Udruzi građana Prigorec, a treće Društvu za športsku rekreaciju Salinovec. Kako i priliči pravim sportskim nadmetanjima, dodijeljeni su pehari i medalje najboljima.

Članice udruge Maska uz operativnu pomoć pobrinule su se da ova rekreativna akcija sadrži dašak povijesti i tradicije pa su tako na kratko postale coprnice sa Černih mlaka koje su plašile rekreativce i izletnike te su im na taj način vjerodostojno prenosile i prepričavale najpoznatiju legendu vezanu uz Ivančicu.

Ova tradicionalna akcija održava se s ciljem promocije i poticanja građana na fizičku aktivnost, posebice na hodanje i planinarenje. Hvale je vrijedno što se kultura zdravog načina života u Ivancu promovira kroz planinarstvo jer Ivančica je najveći potencijal i biser ivanečkog kraja.

S obzirom na velik interes i odaziv sudionika, iz HPD – a najavljuju da su pripreme za 35. akciju «Kretanje – zdravlje» već započele.

Podijeli