Vikend u Međimurju u znaku manifestacije Urbanovo

Vikend u Međimurju u znaku manifestacije Urbanovo

Podijeli

U Štrigovi je otvoreno Urbanovo – manifestacija koja predstavlja međimurska vrhunska vina, gastronomske delicije i prirodne ljepote. Sloganom „Za novu generaciju vinskih hedonista“ u sportskoj dvorani u Štrigovi otvoren je 19.Festival Pušipela na kojem su se mogla kušati brojna vina iz vinograda 24 međimurska vinara i vinogradara.

Ove godine, gost partner je Dubrovačko – neretvanska županija, ali su se predstavili i partneri iz Poljske, iz Kujawsko-pomorskie regije. U sklopu svečanosti otvorenja, uz nastup ženske vokalne skupine Stridone iz Štrigove i puhačkog orkestra učenika OŠ Štrigova, dodjeljene su diplome s Međunarodnog ocjenjivanja vina. Tako je šampion u kategoriji Pušipela-Šipona-Furminta i Moslavaca vino Pušipel Prestige, predikat 2017., vinogradarstva i podrumarstva Cmrečnjak iz Svetog Urbana.

Šampion u kategoriji pjenušavih vina je Stridon, Rose 2015., također vinske kuće Cmrečnjak. Šampion u kategoriji vina redovite berbe je Sauvignon 2017., vinske kuće Cmrečnjak. Zlatne diplome za svoja vina osvojili su vinske kuće Cmrečnjak, Štampar, Kossi, Jelene i Antuna Kojtera i OPG Rajke Dvanajšćak.

Srebrne diplome primili su OPG Rajka Dvanajščak, Jelena i Antun Kojter, OPG Ina Kerman, OPG Nemec Juraj, Vina Horvat i vinska kuća Kossi, a brončanim diplomama za Pušipel 2017. nagrađeni su Vina Horvat i vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić. Prvog dana Urbanova u Državnom arhivu Međimurje u Štrigovi otvorena je izložba „Čovjek i krš“.

U Termama Sveti Martin održan je i „Cooking night show“, kulinarsko glazbeni spektakl na kojem su svoja kulinarska umijeća pokazali ponajbolji međimurski vinari. Nakon Festivala Pušipela, idućeg vikenda očekuju nas Dani otvorenih podruma dok će se sve završiti vinskim balom.

Tatjana Hažić,  član organizacijskog odbora 

Stanislav Rebernik, načelnik opcine Štrigova

 

Vannja Ljubotina – enolog u Pelješki vrhovima  i poljoprovredna zadruga Janjina

Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije

Ivo Mujo – pomočnik pročelnika za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije

 

Podijeli