Svjetsko prvenstvo: Kauboji nakon Islanda sredili i Japan, danas s Makedonijom

Svjetsko prvenstvo: Kauboji nakon Islanda sredili i Japan, danas s Makedonijom

Podijeli
Hrvatski rukometaši slavili su i u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Kauboji su u Münchenu u skupini B svladali Japan 35-27 (18-13) i danas ih očekuje puno teži posao protiv Makedonije, koja je lako svladala Bahrein.
Od početka je to bila jednosmjerna utakmica jer su naši igrači krenuli vrlo ozbiljno ne podcjenjujući protivnika. Na vratim je siguran bio Marin Šego, u napadu smo bili ubojiti, a u obrani skoro pa neprelazni. Miksao je izbornik Lino Červar u drugom poluvremenu odmarajući naše glavne zvijezde. Nije se to osjetilo jer i ostali naši igrači odigrali su sjajno, a na vratima je briljirao i naš drugi vratar Ivan Stevanović.

„Ulaz u utakmicu bio je jako dobar. Obrana nam je bila čvrsta i kompaktna, protivnik nam je teško dolazio do gola i mi smo to kažnjavali. Pokazali smo da možemo u kontranapadima brzo trčati. Nije bilo dobro jer smo imali puno tehničkih grešaka i ne smije biti opuštanja jer ekipa koja želi naprijed mora što manje raditi takvih stvari“, analizirao je utakmicu izbornik Červar, a što se tiče današnjeg protivnika, Makedonaca, smatra da tu nema nepoznanica.

„To su igrači koje sam trenirao i koji su posljednjih godina napravili veliki progres. Imaju puno dobrih igrača, koje predvodi legenda rukometa Kiril Lazarov. Mojim igračima sam rekao da ako želimo nešto napraviti onda ćemo morati jako dobro igrati“, najavio je ogled s Makedonijom izbornik Lino Červar.

Marin Šego obranio je devet, dok je Ivan Stevanović imao 12 obrana. Pet golova zabio je Luka Stepančić, a po četiri su dodali Igor Karačić, Manuel Štrlek i David Mandić, dok je najbolji na utakmici bio Zlatko Horvat s osam pogodaka.

„Odigrali smo koncentrirano i kompaktno svih 60 minuta u obrani i iz toga smo postigli puno laganih golova. Teško se njima bilo braniti i rezultatski vraćati nakon toga“, rekao je Horvat.U derbiju kola Španjolska je svladala Island s 32-25. Island i Bahrein sastaju se od 15 i 30, u 18 sati Hrvatska igra s Makedonijom, dok će Španjolska i Japan svoj susret početi u 20 i 30.

Podijeli