U Gornjem Knegincu otvoren najmoderniji vrtić u Varaždinskoj županiji

U Gornjem Knegincu otvoren najmoderniji vrtić u Varaždinskoj županiji

Podijeli

U Gornjem Knegincu otvoren je novi dječji vrtić, najmoderniji u Varaždinskoj županiji. Na otvorenju su osim načelnika Općine Gorana Kaniškog bili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade ujedno i ministar graditeljstva te prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnik Anđelko Stričak te državni tajnik Marin Strmota.

Izgradnja te opremanje vrtića koštalo je više od 12 milijuna kuna, a izgradnju je u potpunosti financirala Općina, nešto što iz proračunskog viška, nešto od kredita

Nakon pozdravnih riječi načelnika Kaniškog, prisutnima se obratio župan Čačić koji je rekao kako je vodstvo u ovoj općini uvijek bilo dinamično i ispred svog vremena – često na svoju štetu aludirajući na novu raspodjelu proračunskih sredstva u jedinice lokalne samouprave.

– Samo Varaždin i Kneginec u novoj preraspodjeli budžetskoj poravnanja nisu bili dobitnici. Razgovarao sam s načelnikom Kaniškim koji je rekao kako je puno zadovoljniji kada je u poziciji kada mu se ne treba davati, nego da mu se daje – rekao je župan Čačić te dodao kako je Kneginec najbogatija i najuređenija općina u županiji.

Čestitke svima na ovome prekrasnome zdanju. Budite ponosni na novoizgrađeni vrtić – poručio je župan mještanima.

Nakon službenog otvorenja kojeg su svojim nastupom uljepšala i djeca predškolske dobi, uzvanici te mještani su razgledali same prostorije vrtiće.

Podijeli