U Ludbregu održana tribina: Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

U Ludbregu održana tribina: Vaša kuća, vikendica i stan kao izvor prihoda

Podijeli

U utorak, 2. listopada 2018. godine, u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“,  u organizaciji TZ Varaždinske županije održana je tribina o privatnom smještaju

Ispred Turističke zajednice Varaždinske županije predavanje je održao direktor Miran Bojanić Morandini i Martina Marčec, privatna iznajmljivačica. Obiteljski smještaj u Hrvatskoj čini 56 posto od ukupnog broja noćenja. Pojavom modernih on-line platformi kao što su Airbnb i Booking.com lokalnim nekretninama, obiteljskim stanovima, kućama, vikendicama i klijetima ulazimo na globalno turističko tržište.

Kako pasivnu nekretninu pretvoriti u izvor dodatnih prihoda, što traži turist u 21. stoljeću te da li je Ludbreški kraj i općenito Varaždinska županija atraktivna za razvoj privatnog smještaja?

Kroz ova pitanja predavači su pokušali ponuditi novi pogled na ono što se kod nas vrlo često i s negativnim konotacijama zove Zimmer Frei. Predstavljen je i zajednički projekt Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije „Kuće za odmor s pričom“.

Veliki interes stanovnika Ludbrega i okolice za razvoj kontinentalnog turizma ogledao se i u raspravi i u brojnim pitanjima koja su uslijedila nakon tribine.

Ludbreški kraj čini 18 posto površine Varaždinske županije te je jako važan u razvoju turističke ponude naše Županije. Grad Ludbreg ima ukupno 148 osnovnih i 96 pomoćnih ležajeva. U Varaždinskoj županiji u razdoblju od 1. siječnja do 1. rujna 2018. godine ostvareno je ukupno 117.072 noćenja, od čega na Ludbreškom području ukupno 6475, što čini 5,53 posto ukupnog noćenja u Varaždinskoj županiji.

Podijeli