Uskoro premijera mjuzikla Prošlih 5 godina

Uskoro premijera mjuzikla Prošlih 5 godina

Podijeli

U petak će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu premijerno biti izveden mjuzikl suvremenog američkog autora Jasona Roberta Browna – Prošlih 5 godina. Intiman i komorni mjuzikl nabijen emocijama, humorom i odličnom glazbom prati priču mladog i talentiranog romanopisca Jamiea koji se zaljubi u neuspješnu glumicu Cathy

Mjuzikl Prošlih 5 godina prvi je put izveden u Chichagu 2001. godine, popularan je u kazalištima diljem svijeta, a idući će ga petak prvi put moći pogledati i hrvatska publika, istaknula je mlada redateljica Lea Anastazija Fleger.

U mjuziklu se pojavljuju različiti glazbeni stilovi, dinamično se izmijenjuju songovi i dijalozi koje iznose tri glumca-pjevača. Sve to bilo je teško uskladiti, no Fleger ističe da je iskustvo za režiranje svog prvog mjuzikla skupljala od srednje škole.

Lik neuspješne glumice Cathy tumači Hana Hegedušić koja je naglasila da emocije koju donosi svaka ljubavna priča pa tako i ljubavna priča u mjuziklu  – nije bilo teško pronaći.

Mladog talentiranog romanopisca u aliteraciji tumače Ivan Čuić i Igor Barberić kojem je to prvi angažman u varaždinskog kazališta.

Mladi zagrebački glumac Ivan Čuić osvrnuo se pak na glazbu u mjuziklu.

Ovisno o emociji i događajima, u songovima se izmjenjuju pop, rock, jazz, latino, klezmer te klasična glazba koju izvodi bend od šest glazbenika. Dirigent je Stjepan Vuger, a glazbeni producent Vid Novak Kralj. Scenografiju potpisuju Tanja Lacko i Ana Sarić, dok je za kostime zadužena Petra Pavičić. Premijera mjuzikla Prošlih 5 godina bit će izvedena na Velikoj sceni varaždinskog kazališta u petak s početkom u 19 sati i 30 minuta. Reprize su na rasporedu 10., 11., 12. i 13. veljače u isto vrijeme.

Podijeli