Ususret premijeri mjuzikla “Glazba srca mog”

Ususret premijeri mjuzikla “Glazba srca mog”

Podijeli

Praizvedba mjuzikla Ivana Josipa Skendera i Marijane Nole “Glazba srca mog” nastalog u koprodukciji Glazbene škole u Varaždinu i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu bit će održana u petak na Velikoj sceni varaždinskog kazališta

Mjuzikl koji je nastao kao poklon Školi povodom njene obljetnice, djelo je bivšeg učenika Ivana Josipa Skendera, eminentnog mladog skladatelja i dirigenta. Skender ističe kako je put glazbenika često ispunjen nerazumijevanjem i podcijenjivanjem, ali da entuzijazam mladih ljudi koji sudjeluju u projektu daje optimizam i energiju i “odraslima”.

Mladi su glazbenici školske klupe zamijenili kazališnim daskama te se spremno prihvatili izazova koji im je otvorio vrata u jedan potpuno novi svijet. Svakodnevne probe svojim im je savjetima olakšala mlada redateljica Marina Pejnović i suradnja s etabliranim kazališnim glumcima kao i iskusnim koreografima i kostimografima.

Izvedba mjuzikla “Glazba srca mog” prava je glazbena poslastica, a svjetska premijera će biti u petak, 30. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 19.30 sati. Reprize mjuzikla su na rasporedu kazališta 1., 2., 3. i 4. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 18.00 sati.

Podijeli