Varaždinska županija objavila javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Varaždinska županija objavila javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi

Podijeli

Varaždinska županija objavila je danas javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi za što je osigurano 4 i pol milijuna kuna, tri puta više nego prošle godine. Županijske potpore ove godine, uz standardne mjere kao što su poticaji za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, analizu poljoprivrednog zemljišta, očuvanje tradicijskih proizvoda, obrta i usluga, cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednika, podizanje trajnih nasada, nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje ili zaštitu od tuče te nabavu novih i modernizaciju postojećih plastenika i staklenika, donosi i dvije potpuno nove mjere. Pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek istaknuo je tako da ove godine županija počinje sa sufinanciranjem polica osiguranja za poljoprivredne usjeve, nasade i stoku.

Nadovezao se župan Radimir Čačić naglasivši da su elementarne nepogode u posljednjih desetak godina izazvale ogromne štete poljoprivrednicima s područja naše županije te da je nova mjera koju je pokrenula županija jedini način kako da zaštite svoja ulaganja. Otkrio je da će veći dio premije osiguranja usjeva, nasada i stoke sufinancirati Varaždinska županija i Europski fondovi dok će poljoprivrednici morati plaćati samo manji dio premije.

Naglasio je Čačić i da je, osim te, županija ove godine pokrenula i novu mjeru u sklopu koje obiteljska poljoprivredna gospodarstva mogu osigurati novac za proljetnu sjetvu ili sadnju.

A pročelnik za poljoprivredu Dragutin Vincek zaključio je da su, s obzirom na platežnu moć poljoprivrednih proizvođača s područja naše županije, nove mjere itekako dobrodošle.

Više detalja o javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednih potpora možete pronaći na internet stranicama Varaždinske županije.

Podijeli