Zalogajček 6.8.2017.

Zalogajček 6.8.2017.

13
0
Podijeli

Danas smo s našim gostom kuharom iz restorana August, Goranom Jelušićem, pripremali jedno lagano, ljeto jelo: SALATU OD HOBOTNICE

Za ovo jelo je potrebno:

Hobotnica (svježa ili smrznuta)
Krumpir
Crveni luk
Rajčica
Rikola
Radič
Zelena salata
Masline
Češnjak
Lovorov list
Balzamični ocat
Limunov sok
Maslinovo ulje
Papar u zrnu
Sol

Priprema:

Ako ste nabavili svježu hobotnicu, najprije ju treba očistiti. Izvadite zube, oči, utrobu te ju operite hladnom vodom. Prije kuhanja zamrznite hobotnicu kako bi nakon kuhanja meso ostalo kompaktno i kvalitetnije. Ako ste kupili smrznutu hobotnicu, samo ju odmrznite i stavite kuhati.
Hobotnicu stavite u lonac zajedno s češnjakom, lovorovim listom, paprom u zrnu, limunovim sokom i malo maslinovog ulja. Hobotnica od 1 kg ili 1 ½ kg kuha se nekih sat vremena.
Kada je hobotnica kuhana, treba se ohladiti (najbolje prirodno, a ne ispirati hladnom vodom kako ne bi izgubila svoju vrijednost) te ju narežite na kolutiće željene veličine.
Hobotnicu poslužite na podlozi od radiča, rikole i zelene salate uz krumpir, rajčicu, masline, crveni luk i češnjak. Salatu posolite te začinite paprom, maslinovim uljem, limunovim sokom i balzamičnim octom.

*Ako kod kuće imate još neko povrće, slobodno ga ubacite u salatu.

Do sljedećeg Zalogajčeka, dobar tek!

 

Podijeli