Zalogajček recept 01.10.

Zalogajček recept 01.10.

3
0
Podijeli

Kulinarska rubrika ZALOGAJČEK- svake nedjelje u 9:30

S našim gostom kuharom iz Restorana August, Goranom Jelušićem danas smo pripremali KREM JUHU OD KESTENA I VRGANJA

Za ovo jelo su vam potrebni:

Kesteni
Vrganji
Krumpir
Crveni luk
Povrtni, goveđi ili kokošji temeljac

Priprema:

Kestene oprati, zarezati i staviti peći. Najbolje ih je peći na otvorenoj vatri. Nakon toga svježe vrganje očistiti i narezati na kockice i prodinstati ih na malo crvenog luka. Nakon toga dodati krumpir, zalijati s temeljcem i pustiti da se kuha. Za to vrijeme kestene očistiti i izblendati. Bilo bi dobro prije kestene malo prokuhati u temeljcu da dobe posebnu aromu i da se lakše izblendaju. Nakon što ste ih izblendali dodajte kestene u juhu i sve zajedno dobro izblendajte da biste dobili krem juhu.

Do sljedećeg Zalogajčeka dobar tek svima! ☺

Podijeli